POL_Sanok_flag

10. klassinger til Polen

Lørdag 2. oktober la 100 elever og 25 ledere fra Inderøy ungdomsskole av gårde på tur til Sanok i Polen. Etter ett år med sparing og planlegging var endelig dagen kommet. I fire turbusser kunne klassene 10A-10D sette kursen sørover.

10.trinnet har det siste året jobbet med et avfallsprosjekt hvor skolens elever har samarbeidet med elever fra Sanok. Inderøy kommune var blant de første kommunene i Norge som startet med søppelsortering. I Sanok ønsket man å se hvordan vi praktiserte dette, og som en del av et større prosjekt fikk Inderøy ungdomsskole i fjor høst besøk av 15 elever og ledere fra Polen. I dag la elevene ved vår skole ut på en lang tur for å se resultatet av den polske delen av prosjektet.

Turen går gjennom Norge, Danmark og Tyskland før man endelig kommer fram til Polen. I Polen er det på turen østover mot Sanok lagt opp til stopp i Krakow, i konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau, og i saltgruvene i Wieliczka. På skolens hjemmeside vil det jevnlig dukke opp rapporter fra dagene på tur

Vis større kart