error_outline
09. april kl. 08:21

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

AKSET kultur- og skolesamfunn

AKSET kultur- og skolesamfunn sto ferdig i juli 2016 og er realisert av Inderøy kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune. AKSET består av seks pedagogiske og kulturelle virksomheter der hele det 13-årige skoleløpet er samlokalisert for første gang i Norge. 

AKSET
kantine AKSET
kantine AKSET

Senteret inneholder fem kommunale virksomheter; Sakshaug skole, Inderøy ungdomsskole, Inderøy bibliotek, Inderøy kulturskole og Inderøy kulturhus (som ble et kommunalt AS høsten 2016). Den sjette aktøren i AKSET er Inderøy videregående skole som er fylkeskommunal. Den samlede elevmassen er på om lag 730 og det er ca 150 ansatte. Med over 13 000m2 inneholder AKSET en fusjon av nye og renoverte bygninger. Det opprinnelige kulturhuset fra 1990, biblioteket fra 2003 og Inderøy videregående skole fra 2000 er blitt bygd sammen og oppgradert med nye fasiliteter og saler. Hovedbygningen rommer blant annet en Black Box, flere dansesaler, to idretts-/flerbrukshaller, en moderne kultursal, mange musikkrom/lydstudio av ulike størrelse og med variert utstyr, et romslig skolekjøkken, tre kunst- og håndverksrom, og en stor og lys kantine/kafé med en beliggenhet midt i AKSET. I dette lokalet finnes det også en egen scene der det foregår ulike konserter og fremføringer av artister, elever og ansatte.

Inderøy ungdomsskole flyttet inn i en ny fløy allerede sommeren 2015. Sakshaug barneskole overtok ungdomsskolens gamle lokaler - populært kalt "Elgen" - og flyttet ut av den gule skolebygningen på den andre siden av hovedveien. De nye lokalene er blitt renovert og utvidet med nye arealer for småskolen og SFO. Barneskolebygget er adskilt fra hoveddelen av AKSET med en skolegård i mellom. Uteområdene har blitt oppgradert, blant annet med en ny skatebowl. 

Kulturskolen, som tidligere har brukt rom i det gamle kulturhuset, har nå fått tilgang til flere fasiliteter til undervisningen og formidling i sambruk med de andre aktørene i AKSET. Inderøy bibliotek har også fått en sentral plassering med en nærhet til elever og ansatte som anses som verdifull. Biblioteket er et kombinasjonsbibliotek; folkebibliotek og skolebibliotek for de tre skolene og blir en mangfoldig arena der ulike alders- og brukergrupper møtes.

 

 

Tips en venn  Skriv ut