A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Skarnsundbrua (Utsnitt. Foto: Øystein Kvistad)

Når 2 blir 1 ved midnatt 31. desember 2011

Brølløpsfeiring for Mosvik og Inderøy kommune

Mosvik og Inderøy kommune inngår ekteskapspakten ved overgangen til det nye året, og det med stil!


Det blir utgitt en egen avis for å dokumentere historiske tilbakeblikk og vise et skråblikk i ord og bilder på de trolovede. En kavalkade over arrangementene som har markert forlovelsen så langt i 2011 blir en del av innholdet. Også brølløpsfeiringen blir utførlig omtalt. Avisen distribueres 2. desember i Inderøy og Mosvik, samt i omkringliggende kommuner.


Brølløpets høydepunkter:
- 19. desember innledes frieriet for alvor med lysdansen fra brutårnene på Skarnsundbrua. Dansen er en forsmak til Arena Skarnsundbrua, et planlagt tiårig kunstprosjekt hvor lys og lyd av kunstnerne Viel Bjerkeset Andersen og Øyvind Brandtsegg iscenesetter brua, som bindeleddet mellom kommunene, med lys og lyd.
- 19. desember på ettermiddagen avvikles BrølLØPET. Fakler deles ut ved startpunktet til deltakerne i fakkelløpet, som har brua som målet.
- 31. desember ved midnatt inviteres innbyggerne i begge kommuner til vielsesseremonien ved Skarnsundbrua på Vangshylla. Seremonien med 3 ordførere og overrekkelsen av ordførerkjeden, fyrverkeri fra brua, trekkspillmusikk og en soddkopp til gjestene vil skape riktig brølløpsstemning på kaikanten.
- 1. januar kl 11.00 starter en Festgudstjeneste i friluft for innbyggerne på bruplassen vest for Skarnsundbrua. Gudstjenesten markerer starten på 2012 for Nye Inderøy.
- 1. januar kl 16.30 samler innbyggerne seg til brølløpsforestilling i Sakshaugkirke. Dette blir en flott konsert med bidrag fra mange aktører i Nye Inderøy kommune.
- 1. januar kl 18.37 Merk klokkeslettet! Innbyggerne samles ved Straumbrua. Et storstilt fyrverkeri avfyres over hele bruas lengde i Straumen. Det blir synlig i hele Nye Inderøy og utover.
- 7. januar Brøllåpsfæst i Inderøy Kulturhus for alle som bor i nykommunen. Det starter kl 13.00 med aktiviteter for barn, både leik, idrett og kulturaktiviteter. Kl 20.00 blir det en festforestilling av de sjeldne med musikk, revy og korsang produsert av grendene i Nye Inderøy. Både storsalen og resten av kulturhuset tas i bruk for arrangementet som inkluderer matservering og levende musikk med gammeldans, svensktopper og åpen bar fra kl 22.00. Folkefesten avsluttes med hæla i taket kl 13.00!
- 15. og 16. januar feirer Dans i Nord-Trøndelag Nye Inderøys hvetebrødsdager med en dobbelpremiere av ”Stjerne en lydinstallasjon for to dansere”, som vises både i Mosvik og Inderøy.
Eventyrbrølløpet er ikke over. Utover våren fortsetter bl.a. en serie med kirkekonserter i Nye Inderøy. Serien startet i 2011 for å markere det forestående kommunale ekteskapet.

 

Skjema