A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 

Hilsen fra ordfører 16.05.20

 

Hilsen lørdag 16.05.20

Denne uken fikk alle skoleelevene komme tilbake til skolene og lærerne sine etter flere uker med hjemmeskole. Etter første uke ser dette ut til å ha gått bra, selv om jeg virkelig hadde unnet de mange som har tilbragt mye tid på uteskole litt bedre vær.

Fra mandag av er det nye besøksrutiner ved institusjonene våre, jf. nasjonale retningslinjer. Det har vært lange uker uten besøk mellom nære og kjære, og det er bra at disse nå kan lempes litt, selv om det har vært et viktig tiltak for å beskytte sårbare mennesker. Retningslinjene er beskrevet på kommunens hjemmeside, og det er viktig at tidspunkt for besøk avtales med personalet på forhånd per telefon.

I uken som har gått har rimeligvis regjeringens reviderte nasjonal budsjett vært i fokus. Det forventes mye debatt om dette i det videre, og det legges viktige premisser i det endelige budsjettet som Stortinget skal vedta før sommerferien, for hvordan videre utvikling av ulike næringer og samfunnet for øvrig skal bli. Det er heldigvis brede allianser som arbeider for den store industrimotoren i vår region, Kværner Verdal, og jeg håper og tror at vi skal nå gjennom på vegne av de tusenvis av arbeidsplassene som direkte og indirekte berøres uten offensive tiltak der.

Det er en dag igjen til nasjonaldagsfeiring, på en annerledes måte. Iver og Kiran i MOTiver film har filmet og redigert 17.mai sending for oss, for å få stemningen forholdene til tross. Sendingen inneholder både gudstjeneste, sang, musikk og mange fine innslag med noen av de yngste innbyggerne i Inderøy og mere til. Etter avtale med komiteene har vi annonsert sendingen kl 11:00 så vi kanskje kan få en følelse av å være sammen om vi ser denne samtidig rundt om i hele Inderøy når forholdene er som de er. Korps rundt i kommunen har satt opp sine «spillelister» og det er laget en oversikt over hvor og når de spiller, slik at flest mulig får anledning til å høre litt musikk live også i år.  

Vi har vært flinke til å innrette oss, og ta hensyn for å begrense smitte i mange uker nå, og det er viktig at vi sammen fortsetter med det. Jeg ønsker dere alle en strålende trygg feiring, og ser fram til mer tradisjonell feiring til neste år. Her ser du hvor korpsene har planlagt å spille rundt om i kommunen;

Takk for at du bidrar i den store dugnaden, #følg nasjonale retningslinjer #gled et medmenneske #handle lokalt - og riktig god lørdag.

Mvh Ida

Skjema