A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
bokåret

HURRA for Bokåret 2019!

De fem Innherredsbibliotekene feirer Bokåret 2019 – med avspark lørdag 19. januar. Feiringa av at det er 500 år siden den første trykte boka på norsk vil foregå over hele landet – hele året gjennom! På Innherred starter Bokåret 2019 med bursdagsfest på bibliotekene – og du er invitert!
 
Inderøy bibliotek samarbeider altså med biblioteka i Steinkjer, Verran, Verdal og Levanger om gjennomføringa av Bokåret 2019. Noen arrangementer er felles, andre kun våre egne. Og sjansen til at du finner noe du har lyst til å se, høre, lære eller oppleve på ett av biblioteka på Innherred dette året er stor.
 
Bursdagsfeiring
Bokåret 2019 markerer at det 500 år siden den første boka ble trykt på norsk. De eldste norske trykte bøkene er «Missale Nidrosiense» og «Breviarium Nidrosiense», som ble trykket henholdsvis i København og Paris i 1519. Den første er en messebok for Norge. Den andre er en håndbok i liturgiske seremonier for prester. Begge bøkene står på listen over den norske dokumentarven.
Inderøy bibliotek drar til med ei bursdagsfeiring for både liten og stor, en dag vi feirer boka. Det blir lørdag 19. januar mellom kl. 10.00 og 14.00.        
 
Lunsjbokprat/høytlesning  og Hakkebakkeskogen
På programmet står lunsjbokprat/høytlesning for voksne kl. 11.00 og kl. 12.30 får vi storfint besøk fra sjølveste Hakkebakkeskogen. Forestillingen varer ca. 20 min. og vil foregå i Blackbox. 
                                                                                                                                                 
Som seg hør og bør på en bursdag serverer vi selvsagt kake, kaffe og brus.
 
Detaljene i programmet legges ut på hjemmesiden vår, på Facebooksiden til Inderøy bibliotek – og på ei nyoppretta Facebookside som alle Innherredsbibliotekene deler. Der vil du finne oversikt over alle arrangementene på alle fem bibliotekene hele Bokåret gjennom.
Arrangementet er selvfølgelig gratis og åpent for alle.
 
Velkommen!

 

 

 

 

Skjema