A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Ylva Øyen Brandtsegg og Ida Vesterheim Haugum fra UKM-komiteen

Inderøyungdommer på turné med Ungdommens Kulturmønstring!

I kommende uke 7. til 11. november reiser tidligere UKM-deltakere på turne til samtlige skoler i Inderøy og Mosvik. Prosjektet er en del av kulturbyggingsprogrammet i forbindelse med at Inderøy og Mosvik kommune blir en kommune med navnet Inderøy fra nyttår.

Rockegården ved Yngve Henriksen foreslo å gjøre en turné for, av og med ungdommer, og ble har mottatt 40.000 «kulturbyggings-kroner». Målet med turneen er å øke kulturaktiviteten i nykommunen, skape aktivitet for ungdom, skape et bilde av at alt er mulig, og ikke minst vise at på Inderøy er alt mulig. Forarbeidet har vært så bra, og ideen så unik at både fylkeskommunen og UKM Norge også har bidratt med penger til å gjennomføre prosjektet hhv 20.000 og 10.000 kroner. Det er nemlig også et poeng at turneen skal rekruttere til Ungdommens Kulturmønstring 2012 På landsbasis anses UKM som Norges viktigste arena for barn og ungdom i utvikling. Inderøy Slakteri har også bidratt til gjennomføring av  turneen.

 
Inderøy ligger nå etterhvert et hestehode foran andre kommuner i forhold til kulturaktiviteter. Turneen blir nemlig et omfattende prosjekt som involverer 9 skoler, crew og artister på 25 personer, 7 konserter og en vakker scenerigg. Det skal faktisk turneres med scene, noe som betyr at på hver eneste skole bygges scenen fra grunnen av og lysutstyret heises opp i været. Utstyret er i verdensklasse, og det er knyttet mye spenning hvordan dette blir seende ut.
 
Petter Kverneng og Maren Gausen. Foto: Elfi Leinan
 
Turneplanen er følgende:
7. November:  Utøy og Lyngstad skole klokken 11.45
8. November:  Sandvollan skole klokken 09.00
9. November : Røra skole klokken 09.00
10. November:  Mosvik skole (tidspunkt ikke fastsatt)
 11. November:  Inderøy Ungdomsskole, Inderøy videregående skole, Sund Folkehøgskole og Sakshaug skole klokka  10.00 og 11.30
 
Åpen forestilling for publikum i Inderøy kulturhus fredag den 11. november  klokken 19.00.
 
Nærmere informasjon ved henvendelse til l Daglig leder i Rockegården Yngve Henriksen yngve@rockegaarden.no tlf 93818895.
 
 
 

Skjema