A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Informasjon om nytt intranett

Torsdag 30. april endrer vi slik at oppstartside på nettleseren din (Chrome, Edge og Internet Explorer) blir det nye intranettet som er felles for Inderøy, Steinkjer og etter hvert Snåsa. 

NB! Skole-ansatte har ikke tilgang til nytt intranett før etter sommerferien. Gammelt intranett er tilgjengelig og oppdatert frem til da.

 

Hva bør du gjøre før 30. april?

  • Klikk deg inn på det nye intranettet https://inntrondelag.sharepoint.com/sites/intranett og sjekk at du kommer inn. Om du får spørsmål om pålogging på nytt Intranett: Bruk din e-postadresse + vanlig passord.
  • Gå gjennom forside, din kommuneside og orienter deg om hvor du finner hva.
  • Gå inn på “Snarveier”. Klikk rediger til høyre og hak av de snarveiene (for eksempel MinWinTid etc) som du ønsker å ha på ditt intranett. Snarveiene som ikke har avkrysningsboks ligger fast på intranettet til alle. (Se illustrasjon under)
  • På snarveier kan du også legge inn dine egne lenker til sider og program du ofte bruker. Klikk da “legg til en ny lenke” og lim inn URL/linkadresse.

Det gamle intranettet via kommunens hjemmeside opprettholdes til over sommeren, og dersom det er informasjon du savner i det nye, kan du finne det her. Gi beskjed til ansatte innen informasjon om manglene slik at vi kan rette det opp i det nye intranettet.

Historikk, som ikke lenger er aktuell informasjon, vil ikke bli flyttet inn på nytt intranett.

 

Hvorfor nytt intranett?

Fordelene med det nye intranettet er at her kan Inderøy og Steinkjer, og etter hvert Snåsa, dele kunnskap og bidra til at samarbeid blir enklere.

Det nye intranettet er bygd på Office365, slik at dette, sammen med Teams, utgjør en god arbeidsflate som kan bidra til samhandling og deling mellom ansatte, som igjen gir en mer effektiv arbeidshverdag.

  • Tilpassede nyheter til den enkelte ansatte ut fra kommunetilhørighet.
  • Personlig tilpasning av snarveier.
  • Lettere tilgjengelig fra mobil og hjemmekontor.
  • Mobiltilpasset, appen heter “Valo Digital Workplace”
  • Bedre søkefunksjon, og mindre utdatert informasjon.
  • Mulighet til å søke opp kolleger (e-post/tlfnr)

 

Ephorte

Ephorte må fortsatt åpnes i nettleseren Internet Explorer.

 

Egen app

Du kan ha det nye intranettet lett tilgjengelig på mobilen din. Søk opp appen "Valo Digital Workplace" på Apple Store eller Google Play. 

Installer appen og logg deg på med e-postadresse og passord (samme som du har til vanlig når du logger deg på kommunal datamaskin og e-post).

Dersom du vil, kan du hake av for å få varsler via appen når nye nyheter legges ut. 

 

Tilpasse egne snarveier

snarveier, intranett, illustrasjon

Gå på "Snarveier" og trykk "Rediger". Her kan du hake av for de snarveiene du ønsker skal være enkelt tilgjengelig for deg. Merk: Ikke alle er synlige når du går inn på snarveier for første gang. Det er derfor du skal redigere for å få intranettet tilpasset til din bruk. Når du har klikket på redigerer-knappen, kommer alle snarveiene opp som er felles for mange i Inderøy og Steinkjer. Merk også at inndelingen for Felles, Inderøy og Steinkjer er vannrett bortover (ikke les snarveiene kolonnevis) når du er inne på intranettet via datamaskin. Enkelte snarveier er faste og går ikke an å redigere bort. Se under.

 

redigere snarveier, illustrasjon, intranett

Når du er ferdig, trykk "Stopp redigering".

 

Hvordan finner jeg fram?

For å komme på framsiden, trykk alltid på "huset":

illustrasjon, intranett, forside

 

Hvor er kommunens hjemmeside og gammelt intranett?

Gammelt intranett ligger fortsatt på kommunens hjemmeside fram til sensommeren.

Klikk på din kommune. Rullegardinen som kommer opp viser til UTSIDA nederst til høyre. Klikk på kommuneadressen og du kommer til kommunens eksterne hjemmeside, samt gammelt intranett. Du kan selvfølgelig også skrive inn URL/lenke direkte på ny fane i nettleseren din.

 

Finn kolleger

Oversikten over ansatte hentes fra Agresso lønnssystem. Sjekk gjerne om ditt telfonnr og øvrig informasjon er riktig. Du kan redigere en del av din informasjon selv. Gå inn på initialene dine som er i en sirkel øverst til høyre i intranettet. Klikk på "Min Office-profil". Du kan endre e-post, telefon og legge til personlig informasjon hvis du vil (prosjekter du jobber med, kvalifikasjoner og kunnskaper du har, skoler og utdanning du har tatt). Vi ønsker at du legger til et profilbilde av deg dersom du ikke allerede har lagt det inn i din Office365. 

Dersom du for eksempel ikke husker fornavn eller etternavn på den du skal søke opp, søker du opp navnet du vet og blar videre via grønn pil. 

 

ansattsøk, illustrasjon, intranett

 

For å lete etter all informasjon, trykk forstørrelsesglasset:

søkefunksjon, intranett, illustrasjon

 

Lurer du på noe? Ta kontakt med Mari Skjelvan Høyem, Jon Olav Heggli eller Katrine Iversen.

Skjema