A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Koronastatus 14. august 2020

  • Det er ikke meldt om nye bekreftede smittetilfeller i Inderøy kommune siden 18. juli
  • Vi har totalt hatt ni smittede i Inderøy kommune, og alle er nå friskmeldte
  • Det er god testkapasitet i kommunen
  • Innbyggere oppfordres om å følge UD og regjeringas reiseråd og ikke dra til utlandet hvis det ikke er helt nødvendig
  • Hold deg oppdatert på fhi.no og helsenorge.no for råd om smittevern, reising, karantene m.m.

 

Det forventes en økt risiko for smitte i Norge de neste uker og måneder, og vi forventer at vi vil få nye smittetilfeller i Inderøy også. Vi ber derfor alle være ekstra oppmerksomme på smittevernreglene. Vi er nå inne i en sårbar overgangsperiode mellom ferieavvikling med mye reising og oppstart arbeid/skole. God innsats nå vil kunne forebygge mange smittetilfeller! Det er viktig at vi gjør vårt aller beste for å hindre smitte. Det er derfor nødvendig med en påminning om smitteverntiltak:

  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Hold avstand
  • Vask hender ofte og grundig

 

For arrangementer på private steder kan inntil 20 personer være samlet, men det må være minst én meter mellom gjestene. Det må ikke være én meter mellom dem man angir som sine nærmeste eller som tilhører samme husstand. Hver person teller som én, selv om man er del av samme familie. Ikke inviter flere enn du har god plass til, og gjør det lett for gjestene dine å holde avstand. Les mer her om private og offentlige arrangement, og husk at disse reglene og anbefalingene kan endre seg.

 

Inderøy kommune ønsker å takke dere alle for en stor og viktig innsats. Det forventes imidlertid en noe økt risiko for smitte i Norge, og dermed også i Inderøy, de neste uker og måneder. Det er derfor svært viktig at alle, for å beskytte seg selv og andre, fortsetter å være like flinke til å holde avstand, holde seg hjemme om en er syk og sørge for god håndhygiene.

 

Det vil fremover også være en økning i andre typer luftveisinfeksjoner som vanskelig lar seg skille fra Covid-19 infeksjon. Typiske symptomer ved Covid-19 infeksjon er feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Har du noe av dette skal du testes så snart som mulig. Ring da 116 117 og avtal tidspunkt for testing. Testing er raskt og enkelt. Du får svaret på Helsenorge.no når det er klart. Du skal holde deg hjemme og isolert fra andre til negativt svar foreligger og du er frisk igjen.

Skjema