error_outline
14. januar kl. 16:39

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Kulturminneprisen 2021

Kulturminneprisen 2021

Sigrid Haavik og Liv Skogset Værdal er tildelt Inderøy kommunes kulturminnepris 2021. Prisen ble delt ut i kommunestyremøtet 6. september, med diplom laget av Inger Lillesand, blomster og begrunnelse. 

Kulturminneprisen er en æresbevisning for særskilt og fremragende innsats for arbeid med kulturminner i Inderøy kommune.

Prisen deles ut annet hvert år av Inderøy kommune i samarbeid med SpareBank1 SMN, og består av et pengebeløp på 10 000 kr til hver.

Innstillingsutvalget har vurdert to kandidater som verdige mottakere av Inderøy kommunes kulturminnepris 2021. Begge kandidatene har i en årrekke bidratt til dokumentasjon og formidling av materielle og immaterielle kulturminner gjennom sine tekster og utgivelser. Til sammen har de gjort seg bemerket med sin evne til å finne og formidle, samle og organisere stoff med lokalhistorisk innhold. Deres arbeid har vært viktige bidrag til kunnskapsformidling om bygda vår, og vil stå som viktige skriftlige kilder for ettertida.

Sigrid Haavik har en egen evne til å finne stoff verdt å dele med andre – om gjenstander, personer, små og store hendelser, ofte og helst med lokal tilknytning. Som den pedagog hun er, formidler hun dette på en enkelt og interessant måte.

Liv Skogset Værdal har gjort seg bemerket med sitt nøyaktige og arbeidskrevende arbeid som redaktør og i boknemder gjennom en årrekke til glede for bygda og historieinteresserte.

Skjema