A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Paul og Adolphe

Kulturprisen til Adolphe Flan Gueu og Paul Sagen

Inderøy kommunes kulturpris for 2010 tildeles Adolphe Flan Gueu og Paul Sagen.

Prisvinnerne får prisen for sitt arbeid innenfor kulturlivet i kommunen gjennom flere år. Med musikk, dans, teater og andre uttrykk har de engasjert og involvert unge og eldre i formidling og aktivitet.  

Et eget utvalg nedsatt av formannskapet har stått for utvelgelsen. Utvalget har bestått av ordfører Ole Tronstad, Margareth Halle og Svein Jørum. Utvalget har mottatt mange gode forslag og valgte i år å gi prisen til to personer.
I  begrunnelsen heter det;
Adolphe Flan Gueu fra Elfenbenskysten kom til Inderøy som et friskt pust for 10 år siden. Adolphe Flan Gueu har vært synlig og aktiv i alle årene han har bodd i kommunen, ikke minst gjennom sitt arbeid i kulturskolen. Gjennom sin formidlingsglede, sitt utadvendte vesen, gode humør og pågangsmot har han vist at kultur har et universelt språk. Musikk og dans har vært bærende elementer men ofte også i kombinasjon med andre uttrykk. I Adolphe Flan Gueu sin kulturbakgrunn er musikk og dans en naturlig del av arbeid og sosialt liv. Adolphe Flan Gueu er en inspirator og katalysator i utviklingen av kulturuttrykk i kommunen.

Paul Sagen har i en årrekke vært utøvende artist – både soloartist og bandmedlem.
Han har gjennom sitt arbeid som lærer ved Inderøy ungdomsskole vært musikkinspirator for ungdommen. En fabelaktig flink pedagog.
Han har siden etableringen for 5 år siden vært en grunnsteinene i Gullfiskrockerne. Gullfiskrockerne er kulturskolens bandtilbud for ungdom med psykisk utviklingshemming.
Han har gjennom mange år vært en sentral person i UL Øynas teatergruppes revyoppsetninger. Her bidrar han både som skuespiller og som tekstforfatter.
Han er en av ildsjelene i revygruppa Skrumf, som blant annet står bak pub-revyer på Øynheim.
 Årets to prisvinnere representerer ulikhet i sin bakgrunn. Samtidig representerer de likhet som svært dyktige kulturarbeidere og formidlere.
Adolphe Flan Gueu og Paul Sagen er verdige vinnere i  kultur- og flerkulturell kommunen Inderøy.
Prisen vil bli delt ut i forbindelse med kommunestyremøte 15. Desember.

 

Skjema