A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 

Med ønske om god påskeaften - hilsen fra ordfører

Som de aller fleste har fått med seg ble det denne uken besluttet at barnehager og småtrinnet på skolene skal gjenoppta aktiviteten i sine lokaler. Det har avstedkommet en god del diskusjoner, og formannskapet i Inderøy står stadig på at vi vil følge nasjonale føringer og retningslinjer. Det er en del som uttrykker bekymring for at vi gradvis skal «åpne samfunnet» igjen, mens andre synes det er bra. Fra kommunens side er allerede arbeidet i gang, og mer vil bli gjort etter påskehøytiden for at det skal være trygt for kommunens barn å vende tilbake. 16.april kommer det nasjonal veileder og kompetanseopplegg slik at skoleeier og ansatte får tydelige, konkrete råd om hvordan de skal forholde seg. Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning.

Dette vil stille store krav til kommunen som barnehage- og skoleeier, men også til samarbeid med familier og heimer - og jeg tror at vi skal greie dette på en god måte sammen. Mer oppdatert informasjon fra kommunen vil komme mot slutten av neste uke.

Flere fra nasjonalt hold har vist til at vi må være innstilt på at tiltak som er satt inn, som f.eks ikke samling av mange personer på samme sted, 2 meters avstand osv. vil vare ei god stund framover. Dugnaden må med andre ord videreføres. Det er så mange som allerede har bidratt i lokalsamfunnet vårt - og jeg vet at vi sammen klarer en langdistanse nå, for premien i enden blir best om så mange som mulig når den sammen.

I mellomtida er det fortsatt viktig å gjøre små tiltak som kan lyse opp for medmennesker på veien dit. Gjennom julekalender for noen år tilbake ble vi introdusert for å «nisse julegleder» - gjøre små hyggelige ting for andre i førjulstida. Våren gjør det naturlig å bruke annen benevnelse enn «juleglede», men å finne på små enkle tiltak for en nabo eller en venn, som viser at en er tenkt på kan ha stor verdi. F.eks inviter på et spill digitalt, legg en blomst eller sjokolade på trappa eller ei bok du selv har lest? Brannvesenets tiltak med å kjøre rundt i kommunen i dag er et glimrende tiltak for å spre glede. Det er ikke så nøye hva du gjør, men at det er «tanken som teller» gir større mening enn på lenge. Vi har god grunn til å sette ting og hendelser i annet perspektiv enn om en sammenligner med kun uker tilbake.

Det er godt å se hva vi som lokalsamfunn er i stand til når det røyner på, ansatte i kommunen og andre steder har brettet opp ermene, frivilligheten bidrar på glimrende vis og næringslivet jobber hardt sammen med flere for å sikre høyest mulig sysselsetting. Jeg håper samtidig at hver og en er snille med seg selv og ikke stiller for høye krav til alt en skal få gjort. I en tid som dette må du også gjøre ting som er bra for deg selv, innenfor Kardemommelovens grenser :)

Folkehelsealliansen har lansert gruppen «Hodebra for mæ og dæ» for at vi skal holde ut i lengden må vi også passe på egen helse, både fysisk og mentalt. Spennet i hva som er bra for hver og en er stort, og hva som er bra for deg bestemmer du selv. I går fikk jeg gått en skitur med min far opp til Marsteinsvola. Det var Hodebra for meg. Vi er heldige med fortsatt fine skiforhold rundt om i kommunen, fine turstier langs oppmerkede løyper og lang strandlinje. Mange har allerede benyttet påsken ute, i skrivende stund er det blå himmel, og det ser ut til å kunne bli en fin påskeaften.

Ikke nøl med å ta kontakt om du har behov for det, det er mange som vil være der for sine medmennesker nå.

Takk for at du bidrar i den store dugnaden, #følg nasjonale retningslinjer #gled et medmenneske #handle lokalt - og riktig god påskeaften.

Mvh Ida

Skjema