A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 

Pressemelding - Årets Inderøybedrift 2018

For første gang i historien ble prisen «Årets Inderøybedrift» delt ut. I mai vedtok formannskapet enstemmig kriterier for prisen. Formålet med «Årets Inderøybedrift» at prisen skal være med på å sette fokus på: «Bedriftens bidrag til vekst og utvikling i lokalt næringsliv og lokalsamfunn over tid».

 

Kriterier for tildeling:

Prisen tildeles en bedrift som har bidratt over tid med utvikling og vekst både i egen regi og i lokalt næringsliv.  Bedriften skal kunne vise til utvikling over tid i form av arbeidsplasser hos seg sjøl alternativt vekst hos andre lokale bedrifter hvor ny aktivitet er skapt for å fremme utvikling av næringsliv og derigjennom også lokalsamfunn.

 

Juryen har bestått av leder for næringsforeningen Frode Sakshaug, og ordfører Ida Stuberg.

 

Prisen Årets inderøybedrift 2018 ble torsdag delt ut til Gangstad gårdsysteri.

 

Juryens begrunnelse:

Årets prisvinner er en bedrift som ble startet for 20 år siden, og feirer jubileum i 2018. Astrid og Perry overtok hennes heimgård Øvre Gangstad i 1983, og har drevet med melkeproduksjon. Med utgangspunkt i et ønske om å skape flere arbeidsplasser, ble landets første autoriserte gårdsysteri på kumelk åpnet i 1998.  Bedriften har utviklet seg godt og omfatter nå 8 årsverk. 

Osten fra Gangstad leveres i dag direkte til utvalgte butikker og restauranter over hele landet. I 2008 utvidet ysteriet til også å omfatte iskremproduksjon. Selv viser Astrid, og Gangstad gårdsysteri, til at en viktig suksessfaktor for bedriften har vært samarbeidet i Den Gyldne Omvei.

Allerede i 2005 skrev Reidar Almås, Professor senter for bygdeforskning at;

«For meg står vedkommende fram som den ypperste trendsetter i dette beitet. Ektemann og fjøskar får ha meg unnskyldt, men når ho står fram med all sin sjarm og trollbitt publikum med fortellinga om produktene fra bedriften, så må du bare ha et produkt. En heilt ekstra robust styrke i markedsføringa gir nettverket av 20 småbedrifter innen kunsthandverk, reiseliv og småskala mat i «Den Gyldne omvei». «Look to Inderøy», og mange gjør nettopp det.

Etter det så har vi lest, hørt og sett Astrid i et bredt spekter av medier mange ganger i året, der hun entusiastisk har formidlet verdier ved norsk matproduksjon og Inderøy på en fremragende måte. Ettertraktet innleder på ulike møter og seminarer er hun også, som f.eks da den nye fylkesmannen i Trøndelag inviterte til nyttårskonferanse like etter årsskiftet da sammenslåingen trådte i kraft.

Den Gyldne Omvei er en fremragende omdømmebygger for hele Inderøysamfunnet, og for norsk matproduksjon. Gangstad gårdsysteri har vært med helt fra starten av, og er en viktig pilar i Den Gyldne Omvei. Den innsatsen som Den Gyldne Omvei bedriftene og Gangstad gårdsysteri har lagt ned har hatt, og har fortsatt nasjonal betydning. Fokus på kvalitet i alle ledd helt fra starten av har vært en udiskutabel suksessfaktor.

Gangstad gårdsysteri har fått tildelt en rekke priser, både pga. vellykket etablering og god ostekvalitet. Som medlem av Den Gyldne Omvei har bedriften også vært med å motta flere priser, men så langt ingen pris fra Inderøy kommune. Juryen mener at Gangstad gårdsysteri er godt innenfor de angitte kriteriene om bidrag til vekst og utvikling i lokalt næringsliv og lokalsamfunn over tid. Det er dessuten udiskutabelt at Gårdsysteriet kan sies å være en bedrift som har bidratt over tid med utvikling og vekst både i egen regi og i lokalt næringsliv med arbeidsplasser hos seg selv.

 

Det er derfor en stor glede og ære for meg å få overrekke historiens først «Årets Inderøybedrift» prisen til 20-årsjubilanten Gangstad gårdsysteri.

 

Prisen består av et diplom i form av en akvarell laget av Frances Jajaseela og samt en pengepris på kr. 10 000,-  

 

 

2017

Granstubben rødkittost ble kåret til ÅRETS PRODUKT under Matfestivalen i Trondheim.

NM i melkeforedling.
Granstubben rødkittost fikk GULL under NM i melkeforedling
Edel Blå lagret fikk SØLV under NM i melkeforedling
Camembert fikk SØLV under NM i melkeforedling
Gudrun rødkittost fikk BRONSE under NM i melkeforedling
Is med Skjenning fikk SØLV
Is med vaniljestang fikk BRONSE

VM (World Cheese Award i London)
Granstubben fikk SØLV under VM i ost i London
Edel Blå lagret fikk SØLV under VM i ost i London
Camembert fikk SØLV under VM i ost i London

2016

Gangstad Gårdsysteri ble kåret til beste leverandør til Hurtigruten.
Astrid Aasen ble tildelt minnemedalje i gull, diplom og litografi av Håkon Bleken av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskap.

2015

Edel Blå ble kåret til ÅRETS PRODUKt under Matfestivalen i Trondheim

NM i Melkeforedling:

Gull, Edel Blå medium
Sølv, Camembert
Sølv, Edel Hvit
Bronse, Edel Blå, stor, ekstra lagret
Bronse, Skogens konge m/granskudd og tyttebær
Bronse, Aquavit fløteis
Bronse, Tindvedbær yoghurtis
Bronse, Blåbær yoghurtis

2014

Trøndersk Matfestival:
Vår Krydderost fikk FOLKETS PRIS og ble kåret til festivalens beste hvitmuggost av publikum Vår Edel Blå fikk FOLKETS PRIS og ble kåret til festivalens beste blåmuggost av publikum.
Vår nyutviklede Sitron yoghurtis ble kåret til «ÅRETS NYKOMMER.»

2013

August 2013 Les om Tildeling av Trøndersk Matpris

NM i melkeforedling.
Sølv, Edel Blå medium
Sølv, Edel Blå stor/ekstra lagret.
Sølv, Gangstad Salatost.
Bronse, Karveost.

2009

Januar 2009 Den Gylde Omvei mottok Norges Bondelags Bondevettpris under den store mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin. Les artikkel i Trønder-Avisa

NM i melkeforedling.
Gull, Gangstad Salatost,
Sølv, Edel Blå og Edel Blå ekstra lagret.
Sølv for Gangstad spesial. Les mer i 
Trønder-Avisa og se resultatliste hos Norsk GardsostLes artikkel fra Nationen og på nettsidene til Norges Bondelag. Sendt på Midtnytt 14.01.09. NRK har også en artikkel her

2008

Oktober 2008 Gangstad Gårdsysteri blir tildelt TINES OSTEPRIS på Hotell Continental i Oslo. Les mer her Se filmklipp fra Midtnytt her

2006

Den Gyldne Omvei kåres til «Trøndelags triveligste reisemål 2005».
Mat på Mære: Gangstad Gårdsysteri tildeles diplom for godt håndtverk og får hederlig omtale for produksjon av ost på nivå med Frankrikes beste.

2005

Den Gyldne Omvei ble tildelt Den fylkesvise BU-prisen for nyskaping av Innovasjon
Den Gyldne Omvei blir tildelt Den nasjonale BU-prisen for nyskaping av Innovasjon Norge.
Edel Blå ble kåret til Trøndelags beste gårdsost under Matfestivalen i Trondheim.

2002

3. premie Trøndersk etablererpris. (utviklingsstiftelsen Tromevo).

2001

NM i melkeforedling
 Gull for Gangstad Blå
Sølv for Inderøyost m/Inderøykarve
Sølv for Gangstad Spesial
Sølv for Gangstad Camembert
Gangstad Salatost blir kåret til Publikumsfavoritten

Gangstad Gårdsysteri tildeles den fylkesvise BU – prisen for nyskaping.
Gangstad Gårdsysteri tildeles Den Nasjonale BU – prisen for nyskaping

2000

Inderøyost m/Inderøykarve kåres som beste produkt under Bygdadagen på Stiklestad.
Gangstad gårdsysteri tildeles 2.premie i «smått = godt.» En konkurranse om beste konsept for lokal foredling av mat, arrangert av DET KGL. SELSKAP FOR NORGES VEL og BONDEBLADET.

Skjema