A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 

Pressemelding - Inderøy kommunes Etablererpris 2018

Etablererprisen i Inderøy skal være en oppmuntring til en Inderøybedrift som har gjennomført en vellykket bedriftsetablering. Juryen for årets Etablererpris har bestått av fjorårets vinner Mikael Jule, leder av næringsforeningen Frode Sakshaug og ordfører Ida Stuberg. 

 

Inderøy kommunes Etablererpris 2018 ble torsdag delt ut til bedriften Surf Kombucha.

 

Juryens begrunnelse:

"På en ferietur til California i 2015, ble de første frø sådd for et aldri så lite gründereventyr. 

Den unge ernæringsfysiologen fra Sandvollan var fra studiet kjent med de positive helseeffektene ved fermenterte matprodukter, og uttalte i et intervju i 2016 at - Der (i California) hadde de kombucha overalt, og vi ble helt hektet. Studieturer og forprosjekter ble satt i gang og gjennomført i andre halvdel av 2015.

I oktober 2015 var prøveproduksjonen i gang, og resultatene var lovende. I november ble det klart at produksjonsrom og utstyr for skikkelig kombuchaproduksjon var til disposisjon på Mære Landbruksskole, og testrunde der ble gjennomført og deretter større produksjon. 

Utover våren i 2016 ble det arbeidet med markedsføring, og dialog med potensielle forhandlere - og i april kom navn og logo på plass. Navnet ble Surf Kombucha, og prisvinneren begrunner valget med ønske eller mål om en drikk og et navn med assosiasjon til sunnhet, sporty, natur, ungommelig og friskt! 

Den 13.mai 2016, (altså for ganske nøyaktig 2 år siden) ble de første produktene presentert for salg over disk - i Gangstad Gårdsysteri. 

Herfra har utviklingen og etterspørselen etter produktene økt raskt. Nye utsalgssteder kom på plass utover våren både på Steinkjer og Straumen - og flere utsalgssteder i Oslo.

Etterhvert som etterspørselen økte, meldte behovene seg for nye og større produksjonslokaler. Gaus Invest AS/ Inderøy slakteri AS ble koblet på via en dialog mellom noen reoler på coop extra på Inderøy sommeren 2016. Fra da deltok de i prosessen rundt oppskalering som startet høsten 2016. Produksjonsutstyr bestilt og montert i lokalene under Inderøy Slakteri. 

 

Surf Kombucha deltok på Trøndersk Matfestival for første gang i 2016, på Inderøystanden - og produktet ble godt tatt i mot. Året etter- under Trøndersk Matfestival i 2017 ble Surf Kombucha kåret til Årets annet produkt. 

I dag leverer Maren Aasen og Luca Petersen Guichard Surf Kombucha til så og si hele landet, Det har vært en sterk utvikling på salg. Blant annet er det allerede etablert salgskanaler gjennom Asko som dekker hele Norge. I år håper bedriften på å nærme seg ett salg på mellom 90000-100000 flasker. Noe de ser ut til å klare, og målet for 2019 er at dette skal økes.

 

Juryen har vektlagt følgende som begrunnelse for sin tildeling:

  • prisvinneren så og tok et markedsrom som lå der
  • Fra den spede begynnelse med testproduksjon i 2015, og frem til i dag har bedriften hatt en enorm utvikling i produksjon og salg
  • produktet utfyller godt det øvrige tilbudet i Inderøy innenfor mat og drikke, og er et godt tilskudd for at Inderøy stadig skal være et spennende sted å oppsøke for nye smaksopplevelser

Juryen er stolt over at det unge paret, som også har koblinger til andre steder i verden,  faktisk har valgt Inderøy som base for sin virksomhet, og sine arbeidsplasser her. Sammen med andre produsenter og aktører er Surf Kombucha en viktige omdømmebygger for merkevaren Inderøy. Det er en stor glede og ære å få utnevne bedriften Surf Kombucha til vinner av årets Etablererpris." 

Skjema