A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Prisdryss til Inderøy

Prisdryss til Inderøy

Høsten 2012 har vært en innholdsrik og fremgangsrik periode for enkeltpersoner og foreninger i Inderøy. De har på forskjellige områder gjort seg kjent og høstet heder og ære langt utenfor kommunens grenser. Det er med stolthet vi her presenterer og gratulerer våre flotte prismottakerer:

Fra Muustrøparken

Det Norske Hageselskapet har tildelt Muustrøparken på Straumen i Inderøy årets hagekulturpris for sin botaniske hage. Tildeling av prisen skjedde torsdag 13.september  på Muustrøparkens scene

 

Inderøy blandakor i aksjon

Under Norges korforbund sitt arrangement NM i kor 2. og 3. November vant Sakshaug blandakor gull i klassen Blandet kor klasse B i hard konkurranse med 6 andre kor i klassen. Resultatliste på nett: Norges Korforbund

 

Anne Grete Lyngstad

Anne Grethe Lyngstad fra Inderøy ble første helga i november kåret til «årets oppdretter» og mottok dansk kennelklubbs hederstegn i gull. I fjor ble hun kåret til årets oppdretter av Norsk kennelklubb, og vant også prisen for beste avlshund.

 

Kari Stai
Kari Stai fra Inderøy fikk 28. nov Brageprisen for sin barnebok om Jakob og
Neikob, i sterk konkurranse med Øyvind Torseter, Geir Gulliksen, Anna Fiske, Gaute Heivoll og Lisa Aisato. Fra juryens begrunnelse: «Gjennom et effektivt språk, stram struktur og mye humor, inviterer Stai små og store til refleksjon rundt to av våre viktigste begreper - ja og nei. Et forbilledlig eksempel på hvor mye småbarnslitteraturen kan romme, og en estetisk nytelse i all sin enkelhet.»
 
 Per Vatn
Under sin egen utstillingsåpning på Inderøy Landhandleri lørdag 8 des fikk Per Vatn overrakt Kongens Fortjenstmedalje av ordføreren. Det er ikke så ofte den karen blir målbundet, men det ble han da. 

Bakgrunnen for tildelingen er Per Vatns mangfoldige innsats som lærer og kulturarbeider der spesielt hans innsats med Muustrøparken med skulpturer laget av billedhoggeren Nils Aas har fått stor betydning både lokalt og nasjonalt. Muustrøparken som er kommunens tusenårssted, har vært og er viktig for å sette Nils Aas Kunstverksted, Den Gyldne Omveg og Inderøy kommune på kartet. Hans engasjement og pågangsmot har vært enormt.

 

Skjema