A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
AKSET-arrangement21

Torsdag 21. november kl. 19.00

Seriøst morsomt på AKSET

Morsomt om mord, nevroser og hjemmebasert omsorg 

De skriver lystig om blodige drap, nevroser og stalking - med en forfatterpenn dynket i humor. Torsdag 21. november møter du fire norske forfattere som bruker humor som litterært våpen. Det skjer i kultursalen på AKSET i Inderøy.

På programmet står forfatterne Janne S. Drangsholt, Lene Lauritsen Kjølner, Willy Ustad og Sunniva Lye Axelsen.

Lene Lauritsen Kjølner bruker ironi som våpen i «hyggekrim»-serien om privatdetektiven Olivia Henriksen. Inderøyningen Willy Ustad har skrevet bøker i flere sjangere, men kriminalromanene om Elvis Olsen er full av avsindige situasjoner og et fargerikt persongalleri. Sunniva Lye Axelsen sprer nattsvart humor, herfra til Hiroshima.

Uten Lykke

Axelsen trer inn i kvartetten etter at forfatter av den kritikerroste "legeromanen" Full spredning (2019), Nina Lykke, ble nominert til den gjeve Brageprisen for boka. Prisen deles ut samme kveld som Innherredsbiblioteken feirer Bokåret 2019 og den morsomme, galgenhumoristiske, ellerville og morsomme bøkene i kultursalen på AKSET i Inderøy. Sunniva Lye Akselsens siste bok heter som nevnt Herfra til Hiroshima (2019og er en nattsvart fortelling om en kommunal  hjemmehjelp i fritt fall. 

 Winter i høst

Kvelden starter med at Janne S. Drangsholt tar oss med inn i sjangeren. Drangsholt er litteraturviter og har de siste årene slått gjennom som forfatter med sin humoristiske og såre serie om den vimsete akademikeren Ingrid Winter.

- I tillegg kjenner mange Drangsholt fra radioprogrammet «Kjente bøker på 4 minutter», hvor hun på muntert vis gir nytt og effektivt liv til klassikerne, sier Vidar Lund, biblioteksjef ved Levanger bibliotek.   

 Gir ut nytt

– Glede dere! Et godt tips er å bruke noen høstkvelder til Drangsholts bøker om Ingrid Winter, sier Bodil Breivikås ved Verdal bibliotek.

 – Vi kan love en humoristisk kveld med fire populære forfattere som er mye lest på bibliotekene. Ekstra stas er det jo at både Kjølner og Axelsen er bokaktuelle, sier Marianne Vanem, biblioteksjef ved Steinkjer bibliotek.

Arrangementet starter klokka 19.00 torsdag 21. november, passer de fleste med humor, og billetten koster 100 kroner. Den kan du kjøpe her,

Dette er storsatsningen til Innherredsbiblioteka i år – og vi kan love deg en morsom helaften!

Tips en venn Skriv ut

Skjema