Lysdans på Skarnsundbrua

Siste dag for lysdansen

Lysdans er en koreografert lyshendelse iscenesatt av kunstneren Viel Bjerkeset Andersen.

Lysdans skal danse på Skarnsundbrua fra 19. desember til Brølløpsfesten, en større markering av kommunesammenslåinga som finner sted i Inderøy Kulturhus den 7. Januar. Den er i aksjon hel og halv time mellom kl 18.00 - 01.00 fram til 7. januar kl 2400

Lyset i Lysdans kommer fra to skytrackere. Skytrackerne står i hvert sitt brutårn og fremfører en dans som symboliserer tilnærmingen mellom Mosvik og Inderøy fram til at de blir slått sammen til en kommune. Koreografien har tre hovedbolker, og skifter 1.juledag og nyttårsaften kl 2400. På selve nyttårsaften er det lagt inn en kort spesialkoreografi. Natt til 8.januar er ektepakten mellom de to komunene fullbyrdet, og det er også finalenatten for Lysdansen – som slutter presis kl 2400.

Lysdans er en forsmak på ARENA SKARNSUNDSBRUA, et kunstprosjekt med lys og lyd. Et forprosjekt i regi av Inderøy Kommune er utarbeidet av Viel Bjerkeset Andersen (lys) og Øyvind Brandtsegg (lyd). Målet er at det kunstprosjektet skal åpne i 2013 og bestå i ti år.

Enkelt sagt vil lyskunsten kunne fortone seg som en giftering som kranser brua, og lyden fanger og oversetter lyden som brukablene og trafikken setter i sving. Lyden formidles gjennom høyttalere på brutårnene, og er en opplevelse man oppsøker på selve brua, men lyden blir også streamet til eget nettsted. Lysringens effekt er optimal i mørketida, men dens form og materialer understreker innholdet året gjennom. Begge kunstverkene vil gi en ny dimensjon til den spektakulære Skarnsundbrua!

I denne fasen arbeides det med å detaljutforming av planer og å realisere prosjektet.

Hør lyden av brua

Artikkel i Trønderavisa

Alle foto: Daniel Hamstad

IMG_6125
IMG_6128
IMG_6150
IMG_6182
IMG_6275
IMG_6348
IMG_6349
IMG_6380

Mer informasjon

Skjema