Skarnsundbrua

Smakebit av Arena Skarnsundet

Prosjekt Arena Skarnsundet er et prosjekt som i utgangspunktet er knytt til kulturbyggingsprogrammet. I forbindelse med den kommende kommunesammenslåingen foregår ulike typer for markering og tiltak. Gjennom InderøyFest og åpning av det nye rådhuset er dette i vektlagt. Årets Inderøyturer har arrangement og poster i Inderøy og Mosvik. Det planlegges kulturkonferanse og flere markeringer frem mot nyttår. I nyttårshelgen blir selve hovedmarkeringen. Utenom dette er det mange tiltak og arrangement som har fått støtte.

Kunstnerne Viel Bjerkeset Andersen og Øyvind Brandtsegg har blitt invitert til å komme med sine forslag til å utsmykke den vakre Skarnsundbrua med lys og lyd. De to er valgt mye på grunn av ting de har gjort før. Øyvind er b.l.a. kjent for lydsetting av Flyndra på Straumen, og Viel for lysinnstallasjoner i b.l.a Bragernestunnellen og Nasjonalteatret. Så da ligger det i kortene at det blir en lyd- og lysinstallasjon med brua som utgangspunkt.

De fremmøtte fikk presentert spennende ideer fra kunstnerne, og praten etter presentasjonen var fokusert på hvordan dette best mulig kan realiseres.

- Vi er inne i en tidlig fase og har langt fra konkludert om vi skal gå for dette eller ikke. Ennå gjenstår mye arbeid, sier kulturkonsulent, Kåre Bjerkan. Bjerkan legger også til at det i forbindelse med kommunesammenslåingen vil bli ett eller flere arrangementer på Skarnsundbrua nyttårsaften, og at kunstprosjektet ikke må ses på som en del av dette.

Etter presentasjonen ble de fremmøtte invitert på båttur med Jekta Pauline. Det ble en vakker tur inn til Skarnsundet. Det var musikk ombord og Kjell Ole Fossum fortalte lydhøre deltakere om byggingen av Skarnsundet.

Klikk for større bilder:

Vinjesjøen kro
Vinjesjøen kro
Ordfører Ole Tronstad ønsker velkommen
Ordfører Ole Tronstad ønsker velkommen
Kunstnerne presenterer forprosjektet
Kunstnerne presenterer forprosjektet
Båttur med Jekta Pauline til Skarnsundet
Båttur med Jekta Pauline til Skarnsundet
Kjell Ole FOssum forteller om byggingen av brua
Kjell Ole Fossum forteller om byggingen av brua
Den vakre Skarnsundbrua i augustsol
Den vakre Skarnsundbrua i augustsol

Mer informasjon

Skjema