A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
Kulturstipend for ungdom 2018

Utdeling av Inderøy kommunes kulturstipend 2018

Inderøy kommunes Kulturstipend for ungdom ble lørdag 2. mars utdelt til Sigrid Lyngstad Skjerve. Utdelingen fant sted ved årets UKM mønstring på AKSET. Og overrekkelsen ble gjort av ordføreren. Sigrid ble tildelt blomster, diplom og et kulturstipend på kr. 10.000.-

Begrunnelsen fra innstillingsutvalget kan leses her:

"Inderøy kommunes kulturstipend for ungdom skal tildeles ungdom som har markert seg med spesielle ferdigheter eller fordypning på et område innenfor det utvidede kulturbegrepet.

Sigrid har spilt fiolin side hun var 6-7 år og har vært fast elev ved Inderøy kulturskole. Hun får mye skryt for å inneha gode tekniske ferdigheter, samt å ha en uvanlig varm og rund tone i sin formidling. Hun er en talentfull og ung fiolinist, som musikalsk bidrar med sin fiolin både lokalt og regionalt, solistisk og i orkestersammenheng. Hun har vært med på to opera oppsetninger med Opera Trøndelag og i tillegg spilt i Nord – Trøndelag kammerorkester – og kvartett.

I 2017 kom hun inn i NUSO – Norsk ungdomssymfoniorkester, der hun spilte med Elbjørg Hemsing.

Stipendet håper vi skal stimulere til videre innsats og utvikling, og Sigrid går nå på Tonheim folkehøgskole og hennes plan er å komme inn på et konservatorium for å satse videre. Vi håper at dette vil løfte frem, utvikle og inspirere Sigrid videre som kulturutøver både lokalt og regionalt.

Stipendet kan tildeles en eller flere ungdommer, en gruppe eller organisasjon bestående av ungdom som har tilknytning til Inderøy kommune. Sigrid har blitt foreslått som kandidat av flere og selv søkt om å få dette kulturstipendet.

Sigrid Lyngstad Skjerve tildeles herved Inderøy kommunes kulturstipend for ungdom 2018.
"

Skjema