error_outline
14. januar kl. 16:39

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Var vrimmel

Var vrimmel er et møte mellom dansekunstpraksis og skolepraksis der tre dansekunstnere vil utforske tematikken medborgerskap sammen med elevene gjennom estetiske læreprosesser, med dans som uttrykksform. Prosjektet er også et nybrottsarbeid i utforskning av relasjonen mellom kunstnere/ kunstnerisk arbeid og skolen som arena.

De tre dansekunstnere, Venke Marie Sortland, Ida Gudbrandsen og Maja Roel kommer fra produksjonsenheten Landing, som tidligere har gjennomført mange ulike dansekunstprosjekter med barn og unge som målgruppe. Prosjektet er initiert av Dans i Trøndelag og har mottatt finansiell støtte fra Norsk kulturfond.

Landing vil gjennomføre prosjektet Var vrimmel i samarbeid med elevene på 4. trinn på Sakshaug skole i uke 2, 3, 6 og 7. Elevene vil i disse ukene delta i prosjektet på ulike måter på daglig basis innenfor skoletiden. Bildet over viser en oppvarmingsøkt, som de har stort sett hver morgen.

20190115_083255.jpg

Prosjektet vil også komme de øvrige elevene, lærerne, ansatte og brukerne ved Akset til gode ved at prosjektet vil utfolde seg i byggenes fellesområder – både ute og inne, og ved at dansekunstnerne vil være tilgjengelige på AKSET hele dagen i de aktuelle ukene. Her tiltrekker de seg elevenes oppmerksomhet i et friminutt, da de ruller rundt og beveger seg i skatebowlen - men de sier ikke et eneste ord.

Var vrimmel i skatebowl.jpg 

Det har også kommet opp lapper rundt om i bygget med oppfordring til øvelser man kan gjøre på egen hånd.

20190114_103447.jpg

Tips en venn  Skriv ut