error_outline
26. november kl. 13:41

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
Vegåpning Kvamshaugen

Vegåpning Kvamshaugan

Gledelig mange hadde møtt opp til vegåpning i finværet mandag 8. november, der ordfører Ida klippet snora, og Maurtua stilte med bålkaffe og trivsel.

Oppgraderinga av Kvamshaugan vil øke trafikksikkerheten og framkommeligheten for sykkelturister, besøkende og oppsittere til vegen. Kommunen la asfalt på den tidligere grusvegen Kvamshaugan på Utøya i forrige uke. Arbeidet ble utført som et samarbeid mellom kommunen og Farbu & Gausen gjennom rammeavtale. Lokalkunnskap og erfaringene til kommunens driftspersonell har kommet godt med.

Det gjenstår fortsatt litt rydding av grøfter, grusing av skuldre og oppsetting av fartsgrenseskilt før oppgraderingsarbeidene av kommunevegen er helt ferdig.

 

Kommunepolitikerne, og spesielt ordføreren har jobba hardt for å få forlenga fylkeskommunens gang- og sykkelveg som opprinnelig var planlagt bare mellom Kvistadbakken og Tømte. Kvamshaugan er den strekninga som gjør at gående og syklende vil få et tilbud som er adskilt fra fv. 755 helt fra Utøy skole og det nye Oppvekstsenteret inn til Straumen sentrum når fylkeskommunen har bygd ferdig ny gang- og sykkelveg mellom Kvistadbakken og Kvamshaugan. Fylkeskommunen lyser ut anbudet på ny gang- og sykkelveg i første halvdel av november. Den skal etter planen være ferdig våren 2023.

Vegåpning Kvamshaugen_08

Skjema