error_outline
18. januar kl. 18:57

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Is av nitrogen

9. trinnet dekker til fest

Jobbing på skolekjøkkenet.jpg25. og 26. oktober gjennomfører 9.trinnet ved Inderøy ungdomsskole et prosjekt i samarbeid med Restaurant og matfag (RM) ved Steinkjer vgs. Prosjektet kalles «vi dekker til fest». Her på bildet lages det is av nitrogen; bringebærsorbet.

25. og 26. oktober gjennomfører 9.trinnet ved Inderøy ungdomsskole et prosjekt i samarbeid med Restaurant og matfag (RM) ved Steinkjer vgs. Prosjektet kalles «vi dekker til fest» og er et prosjekt satt i gang i Sør Trøndelag for noen år siden. Hovedmålet er å få rekruttert flere til å søke linjer innenfor RM. Bransjen har hatt drastisk nedgang i forhold til søkere de siste 10 årene og bransjen er meget bekymret for tilgangen av arbeidskraft.

 

Prosjektet ble gjennomført ved Steinkjer og Egge u-skole i løpet av forrige skoleår.

Det som vil skje disse dagene er at RM ved Steinkjer vgs kommer med representanter fra bedrifter, dvs kokker, servitører, lærlinger, elever og lærere fra vgs og er sammen med elevene på 9. trinnet hele disse dagen. Oppgavene den dagen er å tilberede og servere en tre retters meny, som man spiser sammen ved slutten av skoledagen. RM tar med alt av utstyr, oppskrifter og råvarer som trenges for dagen. Skolen stiller med elever, skolekjøkken og et sted å servere maten; den ble servert på mesanin hvor det virkelig var dekket til fest!

Jobbing på skolekjøkkenet.jpg

BRINGEBÆRSORBET.jpg

Hovedrett.jpg

dessert.jpg

 

Det er god stemning på skolekjøkkenet og elevene jobber godt og er fokusert på oppgavene de har fått.

Skjema