error_outline
01. desember kl. 21:31

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Vaksinasjon Inderøy

Årets influensavaksine er her fra uke 44

Høsten nærmer seg, og med den årets vaksine mot sesonginfluensa. Kommunen har ansvar for å tilby vaksine til innbyggere i målgruppene for influensavaksinasjon. Er du over 65 år er du i målgruppen for influensavaksine. Det samme gjelder om du er gravid eller har kroniske sykdommer. På grunn av mulig mangel på vaksine denne sesongen er alle dosene både i programmet og i privatmarkedet forbeholdt målgruppene for influensavaksinasjon fram til 1. desember.

 

Vaksinering skjer fra uke 44. Du kan booke time på nett i pasientsky.no, eller ved å ringe legesenteret. Selve vaksineringen skjer på legesenteret på dagtid, og på AKSET på kveldstid. Ha på t-skjorte for å enkelt få satt vaksinen uten ytterligere avkledning. Smittevern vil bli ivaretatt.
 

Vaksinen koster 50 kroner. Har du frikort, er vaksinen gratis.
 

Influensavaksinen er effektiv mot infeksjon forårsaket av influensavirus, men vil ikke beskytte mot covid-19.
 

Helsepersonell som har pasientkontakt vaksineres i regi av arbeidsgiver.
 

Beboere over 65 år i institusjoner og boliger med heldøgnbemanning i kommunen, får tilbud om en annen type influensavaksine, som er vist mer effektiv for denne gruppen (Fluad). Denne vaksinen kommer i desember. De trenger ikke vaksineres med den vanlige influensavaksinen i tillegg.
 

Trenger du også vaksine mot lungebetennelse (pneumokokk-vaksine)? Denne vaksinen gjentas hvert 5.-10. år, og er anbefalt til alle over 65 år, samt yngre risikogrupper. Det er bestilt 50 pneumokokk-vaksiner som kommer samtidig med influensavaksinene. Ta kontakt med Inderøy legesenter om du ønsker slik vaksine.

Skjema