error_outline
23. januar kl. 14:26

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

AKSET - Nytt navn på Inderøy oppvekst- og kultursenter

Grunnsteinsnedleggelse IOKS

Akset blir det nye navnet på Inderøy oppvekst- og kultursenter. Det har vært en god prosess for å finne navnet. Det har endt med et svært godt og samlende navn, mener styringsgruppa.

​Både elever, ansatte og beboere i Inderøy kommune har foreslått en rekke navn. Styringsgruppa, ordfører Ida Stuberg, rådmann Peter Ardon, fylkesråd May Britt Lagesen og fylkesopplæringssjef Vegard Iversen, falt til slutt for AKSET som et overordnet navn. Følgende har blitt premiert for sine forslag: Kari Stai, Hilde Marie Brørs og Sigrid Haavik.


- AKSET vil fungere som navn på den overordnede organiseringen. Eksempelvis vil navnet «Inderøy videregående skole» fremdeles bestå, men skolen og de øvrige virksomhetene er en del av AKSET, forklarer May Britt Lagesen og Ida Stuberg.

AKSET vil benytte «Kultur- og skolesamfunn» som undertekst.

I arbeidet med navn, har de involverte lett etter et samlende og slagkraftig navn. Det mener styringsgruppa AKSET absolutt er.

- Akset gir svært mange assosiasjoner: Ordet mangfold kommer direkte fra det et aks står for. Akset er ellers fylt av energi, næring og liv som venter på å bli frigjort. Akset er et resultat av dyrking, av det som opprinnelig er betydningen av ordet kultur, for å nevne noen av de mange assosiasjonene, sier Lagesen og Stuberg.

Samtidig håper de barn, ungdom og voksne som skal fylle Akset med liv, bidrar til å skape nye og egne assosiasjoner til navnet.

AKSET bygges av Nord-Trøndelag fylkeskommune og Inderøy kommune. Sentrale partnere i AKSET er Inderøy videregående skole, Inderøy ungdomsskole, Sakshaug barneskole, Inderøy kulturskole, Inderøy bibliotek og Inderøy kulturhus.

 

Tips en venn  Skriv ut