A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Aladdin logo

Kulturskolen settter opp familieforestillingen ALADDIN våren 2017

Aladdin -Vårens magiske opplevelse

Vi søker ungdommer mellom 13 og 19 år til å kle rollene i denne nye oppsetningen av det kjente arabiske eventyret fra «Tusen og en natt»!

 

Inderøy kulturskole setter opp familieforestillingen Aladdin våren 2017!

Instruktør for Aladdin er Sindre Andreas Nilsen. Sindre er utdannet sceneinstruktør og lektor i drama og teater og jobber til daglig som dramalærer på Inderøy videregående skole. Han har tidligere satt opp storsatsningen «Alice i Eventyrland» i 2012 ved kulturskolen. Sindre skal både skrive nytt manus og ny musikk til forestillingen.

Sjekk ut informasjonsvideoen helt nederst på siden!

Hva er Aladdin?

Aladdin er et av verdens mest kjente eventyr og stammer fra den persisk/arabiske eventyrsamlingen «Tusen og en natt» fra middelalderen. Eventyret er fullt av mystikk, magi og eksotiske elementer som sultaner, prinsesser, visirer og røvere, magiske lamper og ikke minst djinnen, denne mektige ånden i lampen som kan oppfylle 3 ønsker for den som finner lampen.

Stykket vil ha ca 20-25 roller.

Les mer om hvilke roller som du kan spille i stykket her! PDF document ODT document

Øvelsene vil ligger på torsdager mellom kl. 1730 og 1930 til vanlig. I tillegg kommer helgeøvelser og innspurt foran premieren.

Last ned hele øvingsplanen her! PDF document ODT document

Hvordan melder man seg på?

For å bli med må man melde seg inn kulturskolen på Inderøy. Kontingent i kulturskolen er 1490,- for ett semester. Denne teateroppsetningen strekker seg kun utover et semester, men mengden timer gjelder for to semester. I realiteten blir det halv pris på tilbudet. Hvis du eller søsknene dine allerede deltar i et eller flere kulturskoletilbud gis det rabatt/søskenmoderasjon for dette tilbudet.

Les mer om rabatter og søskenmoderasjon her:

Ja, jeg vil være med! Klikk deg inn på denne lenken for å registrere deg.  

Kryss av for «Aladdin -teateroppsetning 2017».

Påmeldingsfrist 15.12.16.

 

Hva lærer man av å være med i teateroppsetning?

Elevene lærer hvordan en forestilling blir til gjennom å ansvarliggjøres som skuespillere. De lærer å bruke stemmen sin og kroppen sin og gjøre seg tydelig og synlig foran andre mennesker. Man lærer også kollektiv ansvarlighet. Oppmøte og punktlighet er også viktige prinsipper. En forestilling krever at alle møter opp og at alle bidrar. Det jobbes mot et felles mål og man erfarer at alle er like viktige for hverandre.

 

Hvordan skiller dette seg fra vanlig kulturskoleundervisning?

Dette er et målrettet kulturskoletilbud med forestillingen som endelig mål, så alle timene går med til produksjonen av forestillingen. Når forestillingen er ferdig er tilbudet også ferdig. Undervisningen foregår i form av forberedelse til – og gjennomføring av en reel teateroppsetning.

 

Hva med oss foreldrene?

Enhver teaterforestilling er et produkt av mange menneskers innsats og arbeid, ikke kun de som står i rampelyset! Slik sett så skiller foreldrerollen seg ikke mye fra andre større fritidstilbud til barn og unge. Akkurat som i kor, korps, idrettslag og lignende så er også et teater avhengig av villige foreldre til å bidra til at elevene skal skinne! Det kan være i form av snekring av scenografi, sying av kostymer, innsamling av rekvisitter og andre viktige oppgaver. Vi er takknemlig for alle som kan tenke seg å bidra i dette arbeidet. På sikt planlegger vi å få etablert et barne- og ungdomsteater i samarbeid med flere aktører. Foreløpig har vi ikke dette på plass enda.

 

Informasjonsvideo om Aladdin 2017

Skjema