error_outline
22. januar kl. 14:52

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Astrid Wale

Astrid Wale ansatt som bygdebokforfatter

Astrid Wale (56) fra Trondheim er den nye bygdebokforfatteren i Inderøy. Hun har tidligere skrevet om blant annet e-verk, universitetet i Trondheim og bygdebok for Orkdal.

Det er Inderøy museum- og historielag som er ansvarlig for prosjektet som støttes av Inderøy kommune. Historielaget samarbeidet med HiNT om prosjektet.

Wale er engasjert for en fireårsperiode, og prosjektet skal føre fram til to bind med bygdebøker for perioden 1800 til nåtid. Bøkene skal skrives med innfallsvinkler som «personnær» og «historie nedenfra», heter det i bestillingen fra bygdeboknemnda. Bøkenes arbeidstittel er «Bygd i bevegelse».

- Jeg har skrevet både om 1800-tallet og 1900-tallet tidligere, men dette er første gang jeg skal dekke hele perioden alene, sier Astrid Wale. Hun ser oppdraget som et spennende og utfordrende privilegium.

- Koblingen mellom HiNT og historielaget er interessant sier hun. Bygdebøkene skrives på bestilling fra Inderøy museums- og historielag, og oppdraget gjennomføres i samarbeid med HiNT, som vil være Wales arbeidsgiver og arbeidssted. Denne prosjektmodellen sikrer en dobbel forankring mellom det akademiske og det folkelige, lokale, mener hun.

Hun begynner ved nyttår, og vil veksle mellom hjemmekontor og kontor ved HiNTs avdeling på Røstad. Hun vil også være tilgjengelig for foredrag og andre opptredener rundt i Inderøy i løpet av skriveperioden.

 

Kontakt

Skjema