error_outline
23. november kl. 15:03

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
nytt bilde 10

Eline, Erik Christian, Birger og Sofie fra 8D

Bærekraftig utvikling

Her gir vi et lite innblikk i fra perioden hvor vi har arbeidet med temaet bærekraftig utvikling. I tillegg viser vi noen av produktene til elevene fra denne perioden.


 

Det å leve bærekraftig har aldri vært viktigere. Temperaturene endres, det blir mer ekstremvær og ulike plante- og dyrearter trues. Menneskets forbruk har skutt i været i løpet av de siste generasjonene og har bidratt til denne negative utviklingen. Å leve bærekraftig har aldri vært viktigere, og dette skal det nå jobbes med i alle skoler over hele Norge. Ved Inderøy ungdomsskole har vi arbeidet med dette temaet i 3 uker nå; uke 43-45. Hvilke fag som har vært med i temaarbeidet varierer mellom trinnene. På 8. trinn valgte man å dele inn i tre ulike arbeider, et per uke. Det har vært rammet inn på følgende måte:

·       I uke 43 skal du jobbe mye individuelt, både med oppgaver som skal leveres inn og med ekstraoppgavene. Denne uka skal du også hente inspirasjon når vi besøker det nye miljøtorget på Utøy.

·       I uke 44 og 45 skal du jobbe både i grupper og individuelt. Oppgaven som skal leveres inn til vurdering gjøres i grupper, mens ekstraoppgavene gjør du individuelt. Det er en oppgave per uke. Uke 44 designe nye klær av gamle klær. Uke 45 lage en prototype på noe som er bærekraftig.

 

bilde 1.jpg

 

 Anne-Lise Holmen og Anna Charlotte D. Taraldsen fra 8A, har designet simplebrush, med slagordet «en enklere måte å pusse tennene på». Her er det en egen beholder for tannkrem i bærekraftige materialer, for å få akkurat passe mengde tannkrem. Da blir det mindre svinn, og avfallsmengden reduseres.

 

bilde 4.jpg

Bendik Brissach og Magne By-Flaten fra 8A, med sin EasyBreakfast, et alt-i-ett kjøkken (vannkoker, mikrobølgeovn, stekplate, brødrister…) som sparer både plass og energi.

 

bilde 6.jpg

Hermine D. Brønlund og Siri-Lill Søraas fra 8B, viser her frem sitt smart handlenett med solcelledrevet skjerm. Her kan man få hjelp til å huske hva man skal kjøpe.

 

 

 

bilde 8.jpg 

Klær 8C har designet av gamle klær.

 

bilde 9.jpg 

 «Newspaper art» laget av valgfagsgruppa design og redesign på 8. trinn.

 

Eline D. Fjerstad, Erik Christian Røtvold, Birger Sjøvold og Sofie Sandstrøm fra 8D, har laget et bærekraftig klesplagg. Utgangspunktet var  en skjorte, eleven har nå gjort om denne til et nytt klesplagg; tunika. De har blant annet klippet av ermene og laget en stilig skulderkort tunika med flott design. Knappene er tatt ut fra fronten og sydd på på skuldrene. Der knappene var har de flettet og de har også flettet et belte. Brystlomma har de malet rød og fjæra som står i beltet fant de ute. På bilde under ser dere det elevene har skrevet om produktet og prosessen; hva de er inspirert av, målgruppe, pris og bilder av veien til målet.

bilde 11.jpg

 

 

Skjema