IMG_3830

BEDRIFTSMESSE FOR 10. TRINN 29.10.18

Inderøy ungdomsskole arrangerer, i samarbeid med Inderøy Næringsforening og Næringssjefen i Inderøy kommune, bedriftsmesse for elevene på 10. trinnet. Bedriftsmessa arrangeres mandag 29.10.18. Dette skoleåret valgte vi å arrangere bedriftsmesse på dagtid. Dagen bestod av bedriftsbesøk, motivasjonsforedrag og besøk på stands.

Bedriftsmessa arrangeres som et ledd i yrkes – og utdanningsveiledninga ved Inderøy ungdomsskole og er en del av faget utdanningsvalg.  Bedriftsmessa består i hovedsak av bedrifter fra Inderøy kommune. Bedriftene orienterer om produksjon, arbeidsforhold, fag, yrker, utdanningsmuligheter etc.

IMG_3829.jpg Røra fabrikker gir informasjon til elevene.

Arbeidsplassene i kommunen trenger framtidig arbeidskraft, og for ungdommene blir det viktig å ta de ”riktige” utdanningsvalgene. Uansett hvilken linje de tenker å velge på videregående neste skoleår, og hvilke planer de måtte ha for framtida, så er det viktig å kjenne til næringslivet i egen kommune.

I løpet av bedriftsmessa skal elevene blant annet få kunnskap om lokalt arbeids- og næringsliv og hvilke muligheter som finnes der, innenfor de ulike utdanningsveiene, hvilke yrkesmuligheter de gir og hvilke muligheter som ligger der med tanke på nyskaping og kreativitet for verdiskapning.

IMG_3832.jpgJegtvolden Fjordhotell informerer elevene.

Årets program var delt i tre økter. Første økt besøkte hele 10. trinnet SPIREN og der fikk de gruppevis omvisning og informasjon, av aktører i SPIREN. Andre økt bestod av motivasjonsforedrag, holdt av Nicolai Følstad Austad. Nicolai  satser på selvbetjent og billig overnatting i form av AnyTimeBed. I siste økt fikk elevene besøkt  bedriftenes stands i idrettshallen.

IMG_3826.jpg Nicolai Følstad Austad forteller elevene om sin bedriftside.

Bedrifter som stilte opp var Tindved Kulturhage, Frivillig Inderøy, Flyktningetjenesten og voksenopplæringa, Hoff Sundnes, Jegtvolden Fjordhotell, Fånes og Gjølga, Røra fabrikker og Inderøy kommune.

IMG_3831.jpg Hoff Sundnes gir informasjon.

IMG_3833.jpgInderøy kommune gir elevene informasjon.

 

Tusen takk til alle som bidro til at vi også i år fikk gjennomført en allsidig og god bedriftsmesse.

 

IMG_3828.jpg Tindved informerer elevene.

Skjema