error_outline
22. januar kl. 14:52

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Demensvennlig kommune

Demensvennlig kommune 2 fire stk

 

Inderøy kommune har fått på plass en samarbeidsavtale mellom Nasjonalforeningen for folkehelsen og kommunen. Dette innebærer at kommunen vil legge til rette for at mennesker med demenssykdom skal kunne opprettholde et aktivt liv så lenge som mulig. De trenger å få hjelp til å leve selvstendige, være trygge når de er ute og gjør ærender eller går turer, og få en hjelpende hånd når det er vanskelig å orientere seg.

Det vil bli naturlig å gi litt opplæring til ulike grupper i næringslivet. Det kan være de som jobber på lokale kafeer, frisører, taxi-sjåfører, matbutikker, kommunens servicetorg, kirkemedarbeidere, treningssentre osv. Nasjonalforeningen har utarbeidet undervisningsmateriell som vil komme godt til rette her.

Leder av Inderøy demensforening Lise M Jentoftsen og varaordfører Trine Berg Fines skrev under denne avtalen på vegne av kommunen, flankert av daglig leder av Nasjonalforeningens Fylkeskontor i Trøndelag, Frode Mo, og enhetsleder for Bistand og omsorg Inderøy kommune, Per Arne Olsen.

 

 

Tips en venn  Skriv ut