error_outline
16. januar kl. 13:42

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Den første boka min

"Den første boka mi" til alle kommunens ettåringer

den første.jpg

Prosjektet «Nord-Trøndelag leser» har som hovedmål å skape en ny giv for lesing og leselyst i alle lag av befolkningen! Folkebibliotekene og fylkesbiblioteket går sammen om å satse på lesefremmende aktiviteter, på bibliotekenes rolle som litteraturhus og på de bibliotekansatte som leseagenter.
 
De minste er absolutt med i prosjektet, og alle ettåringer i Inderøy får en bok med barnesanger, vers og små eventyr. Fra nyttår deles boksjekker ut på ettårskontrollen på helsestasjonen og kan byttes i «Den første boka mi» på biblioteket.

"Den første boka mi" er en antologi skapt med tanke på de aller minste barna og - ikke minst - foreldrene deres. Koselig, trygt og velkjent. Boka består av sanger, dikt, regler, fortellinger og eventyr, og utvalget spenner vidt - fra det velkjente og kjære til vår tids moderne klassikere.
 
Boka er gjennomillustrert med både nye og tidligere brukte illustrasjoner. Kari Stai bidrar med flere flotte illustrasjonene i boka. Den røde tråden i valget av tekster og illustrasjoner er at man skal kunne begynne å bruke boka allerede fra barnet er rundt ett år.

Utdeling av "Den første boka mi" til fylkets ettåringer er et samarbeid mellom de kommunale bibliotekene, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune.nord.png

Skjema