error_outline
04. desember kl. 14:49

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Fagsamarbeid på tvers i AKSET

Språkprosjektet

Elever i drama og tysk ved Inderøy videregående skole har jobbet med et undervisningopplegg som kobler fremmedspråk og drama. Eventyret Rødhette og ulven er blitt framført på tysk for 5. og 6. trinn ved Sakshaug skole.

 

 

Dette er et eksempel på faglig-pedagogisk samarbeid i AKSET der estetiske fag inngår i fellesfagene, og der elever og lærere samarbeider på tvers av skoleslag.   Prosjektet er blitt publisert i ressursbasen til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen. Les artikkelen her 

 

Hensikten med undervisningsopplegget er å gi barneskoleelever små "drypp" med fremmedspråk (spansk, tysk og fransk) som kan gi dem et bedre utgangspunkt når de skal velge fremmedspråk på 8. trinn. Man har erfart at de to fagene kan virke som en magnet på hverandre og stimulere elevenes totale læring.

 

I år har vgs-elevene også jobbet med "Tre små griser" som de har framført på spansk for 6. trinn, samt diverse franske sanger. Det er også planlagt en framføring av Jakob og Neikob på tysk for 5.-7. trinn.

 

 Foto: SAGA

Tips en venn  Skriv ut