error_outline
14. januar kl. 16:39

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
Eva Gunn Tromsdal på sykkelen.

Humør smitter!

Eva Gunn Tromsdal på sykkelen.Velger du å være i godt humør eller i dårlig humør? Alle vet at det du velger smitter over på omgivelsene, sa Sven Svebak under HMS-samlingen til Inderøy kommune 12. mai.

– Vi har tro på at glede og latter er den beste måten å holde seg frisk på. Har man det artig på jobb, har man lyst til å gå på jobb, fortalte Bodil Myhr i Trønder-Avisa dagen etter den vellykkede samlingen.

Bodil Myhr er prosjektleder for kvalitetskommuneprogrammet i Inderøy, og har sammen med en arbeidsgruppe bestående av tillitsvalgte og personal- og organisasjonsrådgiver Jon Olav Heggli vært ansvarlig for HMS-uka i Inderøy kommune.

Over 350 ansatte - fordelt på ei dagøkt og ei kveldsøkt - var samlet i kulturhuset til et foredrag om humor, helse, arbeidsglede og omstilling. Psykolog og professor i medisin, Sven Svebak, fikk alle ansatte til å lene seg lattermildt tilbake i stolene.

Svebaks hovedbudskap var knyttet til betydningen av humor i arbeidslivet . Han satte fokus på: "Du er først og sist offer for ditt dårlige humør. Den sterkeste samspillsfaktoren som finnes er hvordan du selv velger å spille opp humøret ditt overfor andre. Velger du å være i godt humør eller i dårlig humør ?"

I etterkant av samlingen startet sykkelstafetten. Tre sykler skal nå gå på rundgang på arbeidsplassene. Hver arbeidsplass må sykle minst 30 km og det er mulig å oppnå en premie. Eva Gunn Tromsdal var raskt ute med å ta første etappe for Røra Barnehage.

Jon Olav Heggli/Gunnar Winther

Skjema