error_outline
12. mai kl. 09:11

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
Sommerleir 2021_Hvem ser meg

Hvem ser meg? - Sommerleir for barn under 18 år som har en mamma eller pappa med demens

Sommerleiren er et landsdekkende tilbud, og arrangeres på Sole gjestegård, Krødsherad kommune i Viken, den 1.-4. juli. Alle utgifter for deltakerne vil bli dekket.

Påmeldingsfrist: 15. april

 

Barn som har en forelder med demens opplever ofte utrygghet og utfordringer ved de endringene dette medfører for familien. Den friske forelderen kan oppleve at det er vanskelig å vite hvor mye informasjon som skal gis og hvordan barnet kan få best mulig støtte.

 

Målsettingen med leiren er at deltakerne skal møte andre i liknende situasjon, og sammen dele erfaringer, få ny kunnskap og ha gode opplevelser sammen. Gjennom samtaler, informasjon og lek møter barna fagpersoner og ungdom med erfaring som pårørende deltar som aktivitetsledere. Undervisning og samtaler skal gi forelderen økt kunnskap om demens og hjelp til å møte familiesituasjonen og støtte barnet i hverdagssituasjoner.

 

Sommerleiren avholdes i 2021 på Sole gjestegård, samme sted som i 2020. I fjor ble leiren gjennomført og tilpasset daværende smitteverntiltak, og deltakernes evalueringer av sommerleiren var gjennomgående positive. Vi vil til enhver tid forholde oss til gjeldende nasjonale og lokale råd og tiltak for smittevern. Det tas forbehold om endringer og mulig avlysning på grunn av koronasituasjonen.

 

Se informasjonsfilmen om leiren her, der aktivitetsleder Celine forteller litt om leiren og behovet for en slik møteplass når man er barn og har en forelder med demens.

 

Vedlagt påmeldingsskjema for 2021 eller se her.

 

Se også nettside for barn her og for ungdom her.

 

Sommerleir arrangeres av Aldring og helse, i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen, på oppdrag fra Helsedirektoratet og er en del av pårørendetiltakene i Demensplan 2025.

Skjema