error_outline
17. september kl. 10:10

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Info om flykningetjenesten

Høsten 2010 tok vi imot 15 flyktninger fra Sudan og Eritrea.  Etter det har en av de flyttet, en har fått familiegjenforening og i 2011 flyttet det to nye flyktninger til kommunen. Hvis vi inkluderer et nyfødt barn, bor det 20 flyktninger fra Eritrea og Sudan i Inderøy kommune. 

Fra klasserommet

I sommer har det reist seg et langt hus i Årfallveien.  Dette har skjedd på rekordtid, og det er nok flere enn ansatte i flyktningetjenesten som har vært imponert over byggetiden.  Snart skal en del av de allerede bosatte flyktningene flytte inn, mens vi skal ta imot 10 nye flyktninger i de boligene som da blir tomme.  Dette blir sannsynligvis mennesker som kommer fra Sudan og Eritrea, og vi vet allerede hvem noen av de er.  Vi ser at det er flere som venter på å få familien sin fra hjemlandet, og at vi vil få behov for både store og små leiligheter etter hvert. 

I tillegg til å ta imot nye flyktninger driver flyktningetjenesten med norskundervisning av voksne utlendinger.  Det gjelder både flyktninger og andre som har rettigheter i forhold til norskopplæring.  For eksempel de som får familiegjenforening med nordmenn de har giftet seg med.  Vi skal flytte inn i «nye» lokaler midlertidig fra september, og vil da få større plass, og dermed mulighet til å gi et tilbud til andre grupper – som arbeidsinnvandrere fra EØS. Vi regner med at det vil skje fra starten av november.

Frid Bogen

Tjenesteleder flyktningetjenesten

Tips en venn  Skriv ut