error_outline
17. september kl. 10:10

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Intervju med Moses

Moses fra Zambia har vært på Mosvik skole i ei uke nå. Til vanlig er han elev ved Sund Folkehøgskole. Fire 7.klasseelever bestemte seg for å intervjue ham. Intervjuet foregikk på engelsk, men her er intervjuet oversatt til norsk.

Hva heter du? Jeg heter Moses Malama Ndhlovu.

Hvor gammel er du? Jeg er 22 år gammel.Moses sammen med Ane-Julie, Lars Ivar og Oskar

 Kan du fortelle oss litt om deg selv? Jeg elsker å leike med unger og er veldig glad i å lære nye språk.

Hva jobber du med i Zambia? Det jeg jobber mest med, er å hjelpe barn i Zambia. Jeg jobber på et barnehjem, mest med å hjelpe barn tilbake til skolen.

Hvordan er skolen i Zambia? Det er veldig forskjellig fra Norge. Du kan for eksempel ikke kalle lærerne med fornavn. Det må være helt stille mens læreren snakker. På skolen her kan det være veldig få elever i klassen, men i Zambia kan det være opp til førti elever. Etter en time, må du ha en prøve. Når du går i 7. klasse, har du eksamen. Det samme i 9. klasse. Etter skolen må lekser gjøres aller først, og barn må legge seg klokka ni.

Hva synes du om Norge? Det er kjølig og kaldt. Mange er sjenerte. Hvis du spør om veien, går de bare forbi. Synes det er litt rart at jeg aldri ser unger gå ut.

Hvorfor ville du dra til Norge? Jeg ville få nye venner. Jeg ønsket å få se hvordan Norge er og hvordan kulturen der er, men det var også på bakgrunn av sport. Jeg ville dele med andre hvordan det er i Zambia.

Hvor bor du i Norge? Jeg bor på Sund Folkehøgskole på Inderøya.

Hva synes du om skolen vår? Den er liten, med snille mennesker. Ungene er sjenerte, men ivrige etter å finne ut ting de ikke vet.

Hvor bor du i Mosvik, og hvordan er det der? Jeg bor hos Jens Buhrkall, i et interessant og stort hus. Jeg har aldri bodd på en gård før. Det er en fin plass med fine hunder.

Når du reiser tilbake til Zambia, kommer du til å huske tida du har hatt i Norge? Ja, garantert. Jeg kommer til å se tilbake på det som et eventyr og huske hvor forskjellig det er fra Zambia.

Da takker vi for intervjuet og ønsker Moses lykke til med resten av oppholdet i Norge! Oskar Nervik, Rebecca Fredly Nervik(foto), Ane-Julie Nyborg og Lars Ivar Vik Aarmo.

Tips en venn  Skriv ut