error_outline
18. januar kl. 18:57

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
jentemobbing

Jentemobbing foregår i det skjulte

På nettstedet mamma.no står det en artikkel om jentemobbing. I artikkelen skrives det om grusom hviskelek og falske klemmer, knising, himling med øynene, bortvendte rygger og tause svar. Jenter mobber jenter i det skjulte. Dette gir varige sår på sjelen for tusenvis av uskyldige og helt vanlige barn, som opplever dette til satdighet.

Det skrives videre om hvordan det kan oppleves å ikke bli invitert med på det som skjer; bursdager, kino, akedag, halloweenfester... Og at ofte er det ressurssterke, populære jenter som mobber andre. De gjør det godt på skolen, er flinke og omgjengelige. De legger føringer på hvem som er innenfor og utenfor og benytter subtile virkemidler som blikk og smil, tegn som for læreren kan være usynlig, men som er svært reel for den det gjelder.

Til slutt poengterer artikkelen at: forskning slår fast at mobbing kan ramme hvem som helst. Det handler rett og slett om flaks og uflaks - barnet havnet ulykkeligvis i en klasse med dårlig miljø. Økt bevisstgjøring og økt innsats fra oss alle er det eneste som kan snu mobbetallene.

 

Les hele artikkelen på www.mamma.no 

.

 

Skjema