A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
kulturprisvinner Rasmus Sivertsen

Kulturprisen 2022

Rasmus Svertsen tildeles Inderøy kommunes kulturpris 2022. Prisen blir delt ut ved åpninga av visefestivalen Gullkoinn på AKSET 8. september, med diplom laget av Erlend Kvam, blomster og begrunnelse.

Inderøy kommunes kulturpris er en æresbevisning som gis for spesielle ferdigheter innenfor det utvidede kulturbegrep eller for særskilt og fremragende innsats for kulturlivet i Inderøy.

Prisen består av et pengebeløp på 15 000 kr, og kan tildeles en eller flere personer, en gruppe eller en organisasjon i Inderøy kommune. Kulturprisen deles  ut hvert år.

Rasmus Andre Sivertsen er født og oppvokst i Inderøy, og er i dag en av landets fremste animasjonsfilmskapere. Han er utdannet ved animasjonslinjen ved Høgskolen i Volda og har regissert ti spillefilmer, alle animasjonsfilmer.

Filmskaperen fra Inderøy var med å utvikle Qvisten Animation A/S i Oslo fra tidlig fase, som medeier fra 1997, og er nå kreativ leder for en stab som har vokst seg stor og ledende i Norge. Rasmus og Qvisten Animasjon har mottatt flere Amandapriser, og nylig mottok de den internasjonale THEA-prisen.

Rasmus Sivertsen har bidratt sterkt til at landet og utlandet er blitt beriket med kvalitetsfilm med kjente og kjære nasjonalskatter – som Solan og Ludvik og Flåklypa-universet, Knutsen og Ludvigsen, og Knerten for å nevne noen. I disse dager ble det kjent at de nå skal til med en ny film om de kjente og kjære karakterene fra Flåklypa, for et internasjonalt publikum. Rasmus og Qvisten Animasjon har også turt å utfordre de store kommersielle selskaper med å skape sin egen superhelt, og arbeider nå med en originalskrevet superheltfilm, med action, moro og masse hjerte.

Skjema