error_outline
25. januar kl. 15:27

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Heidi Solem Foto: Inderøyningen

Inderøy kommunes kulturstipend for ungdom 2015

Kulturstipend til Heidi Solem og Arent Todal

Hovedutvalg Folk vedtok i møte 2. juni å tildele kulturstipend for ungdom til Heidi Solem og Arent Todal

Bakgrunnen for vedtaket er:

  1. Heidi Solem som har utmerket seg som en meget lovende tubaspiller. Hun er med i Laat og har hatt flere solistoppgaver. Hun har vært med i Ungdomssymfonikerne i Nord-Trøndelag og er med Trøndelag Ungdomskorps.
  2. Arent Todal som i løpet av de siste årene har markert som produsent av musikk med og for noen av de største navnene i Hollywood og London. Arent vil satse på musikkarieren fremover.

Begrunnelse:

Heidi Solem Foto: Inderøyningen_420x320.jpg

Heidi Solem begynte på notekurs i regi av Sandvollan skolekorps i tredje klasse og fikk utdelt trompet. Senere har hun prøvd baryton før hun fant en liten tuba. Etter dette har det vært tuba for alle pengene. Hun hadde sitt første solistoppdrag da hun hadde spilt tuba i  tre måneder.

Hun har senere blitt med i Lurlåt og Laat. Har også vært innom ungdomssymfonikerne  (Usint). Er med i Tuk ( Trøndelag ungdomskorps) der hun ble tatt opp etter prøvespilling.
Den nåværende tubaen har hun kjøpt for egne penger høsten 2011.
Har hatt flere solistoppdrag både alene og med korpsa, sist nå med samarbeidsprosjektet Lurlåt, Laat, Røra, der hun spilte Gabriels obo.
Heidi vant solistprisen på Steinkjerspill med Lurlåt som 13 åring.
Har vært med på sommerkurs i regi av NMF, der skal hun være med i år.
Hun har lært mye av det hun kan av seg selv, men har hatt et par lærere som var elever på Sund folkehøyskole. Hun har hatt instruksjon fra lærere i Trondheim og Steinkjer. Hun har hatt stor framgang spillemessig siden hun begynte der.
Heidi har fått flotte tilbakemeldinger fra oppdragene hun har hatt og vi ønsker henne lykke til.
 

Arent Todal_420x510.jpg

Arent Todal(19) har vært elev på Inderøy videregående skole der han gikk ut som russ våren 2014. I løpet av de tre siste årene har Arent utviklet seg fra å spille inn enkeltspor med gitaren til å produsere musikk med og for kjente artister. Gjennom videregående skole ble Arent introdusert for filmmusikk og komponering av musikk. For å skaffe seg mere kompetanse og innsikt tok han et nettstudium ved den meget anerkjente musikkskolen; Berklee der han studerte «Musikk for film og TV.» For å komme videre har Arent hatt kontakt med artister og skaffet seg kunnskap på denne måten.

 Senere er det Arent som har gitt råd til andre og sommeren 2014 opprettet han en egen nettside for å kunne gi råd i produksjon og komposisjon. I tillegg til å vedlikeholde nettstedet , produserer Arent musikk på heltid. Filmtrailere, tv-serier og data og tv-spill er noen av de områdene som han jobber med. Arent Todal har hatt en eventyrlig utvikling. Til høsten flytter Arent til Los Angeles. Vi gratulerer med oppnådde resultater og ønsker lykke til.

Skjema