error_outline
09. april kl. 08:21

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 

Kunststipend til Eirik Hegdal

Forrige uke mottok komponist og saksofonist Eirik Hegdal fra Inderøy et kunststipend fra Nord- Trøndelag fylkeskommune.

kunststipend  08 

Nina Wester og Gjermund Larsen flankert av Jorunn Kasseth Røsten og Vigids Hegdal, som mottok stipend på vegne av Evy Kasseth Røsten og Eirik Hegdal.

Blant de andre prisvinnerne var Nina Wester, Evy Kasseth Røsten, og Gjermund Larsen. De fikk 50 000 kroner hver i kunststipend fra Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Det skjedde da Nord-Trøndelag fylkeskommunes kunststipend for unge kunstnere mellom 20-35 år ble delt ut forrige uke. Utdelinga fant sted under en markering på Tindved Kulturhage. Kunststipendet retter seg mot unge mennesker i med høyere kunst eller kulturutdanning, eller som har fått nasjonal eller internasjonal anerkjennelse.

Stipendene skal gi mottakerne inspirasjon og mulighet til å produsere kunst, eksponere seg, eller videreutvikle seg.

- Fordi vi har så stor bredde i kulturlivet, er det viktig at vi tar vare på toppene. Vi trenger folk som går foran og viser vei. Vi trenger noe å strekke oss etter, sa fylkesrådsleder Alf Daniel Moen under utdelinga.

Inderøy kommune gratulerer og vil samtidig takke Eirik for det arbeidet han har gjort og gjør for heimkommunen.

Dette sa juryen om Eirik Hegdal:
"Sjøl om han har den nasjonale jazzarenaen som sin arbeidsplass, har Eirik holdt fast på sitt engasjement for musikklivet i heimfylket som en av pådriverne bak, og medvirkerne i, Soddjazzfestivalen i Inderøy. Slik viser Eirik Hegdal, både i holdning og arbeid, at jazzen fra vår del av verden er like relevant som noe annet sted."

Skjema