error_outline
24. januar kl. 17:48

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Kurs og gruppeaktiviteter

 

Faste aktiviteter i Frisklivssentralen

 

Frisk tirsdag: Treningsgruppe i Frisklivssentralens lokaler hver tirsdag kl. 11. Enkle øvelser for styrke, kondisjon og bevegelighet. Passer for alle som ønsker å bli mer aktive, både deg som er uvant med trening og deg som har mer erfaring men som ønsker et puff for å få mer struktur på treninga. Gratis deltakelse, ingen påmelding.

 

Torsdagstrim med legen: Utendørs trening i samarbeid med legetjenesten hver torsdag kl. 14.30-15.30. Oppmøte utenfor legesenteret. Minst én av fastlegene er med hver gang. Vi varmer opp med en gåtur før enkel kondisjonstrening og øvelser for styrke, bevegelighet og balanse. Gruppa er særlig for deg som er uvant med trening, men passer for alle som ønsker å komme i bedre form! Gratis deltakelse, og du trenger ikke noe utstyr..

 

“Flere kokker” er et samarbeid med Frivillig Inderøy hvor vi lager sunn, god og rimelig lunsj og spiser i lag hver torsdag kl. 10-12. Enkel kostholdsveiledning og matlagingstips underveis. Passer for deg som ønsker inspirasjon og kunnskap for å lage sunnere hverdagsmat hjemme. Åpent for alle. Pris kr. 30 pr gang.

Våren 2021 avventer vi oppstart, av smittevernhensyn. Ta gjerne kontakt hvis du er interessert i å delta så får du beskjed når vi starter opp. 

 

 

Kurs og arrangement:

 

Sov Godt-kurs passer for deg med moderate søvnplager. Kurset går over fire samlinger og gir deg tips, råd og teknikker for bedre søvn. Kursavgift 200 kr.

Våren 2021: Torsdager kl. 18-20 med oppstart 4. mars. Øvrige datoer:  11. mars, 18. mars og 25. mars. Påmelding innen 1. mars.

 

Bra Mat-kurs passer for alle som ønsker inspirasjon, kunnskap og motivasjon til sunn mat i hverdagen. Kurset går over 5 samlinger med fokus på sunne alternativer, varedeklarasjoner, utveksling av erfaringer, oppskrifter og praktisk matlaging. Kursavgift kr 500, dette inkluderer et enkelt måltid hver kursøkt. 

Våren 2021: 

Oppstart 13. april kl. 14-16. Øvrige datoer: 20. april, 27. april, 11. mai og 25. mai. Påmelding innen 8. april.

Vi tilpasser kursopplegget etter gjeldende smittevernregler, bl.a. i hvilken grad vi kan ha felles matlaging som del av kurset.  

 

Kurs i mestring av belastning (KiB): Kurs i mestring av Belastning- KiB, er utarbeidet for personer som har behov for og ønsker å bedre sin evne til å mestre belastninger, knyttet til både arbeidsliv og privatliv.

Kurset har 8 ukentlige samlinger. Kursavgift kr. 500.

Våren 2021: 8 torsdager kl. 12.30-15 med oppstart 4. februar. Påmelding innen 15. januar.

 

Kurs i Depresjonsmestring (KiD): KiD er basert på kognitiv atferdsteori som er en godt dokumentert metode for å behandle depresjon. Kurset er effektivt ved mild/moderat depresjon. Kurset kan gis alene eller som tillegg til medikamentell behandling. Kurset har 8 ukentlige samlinger. Kursavgift kr. 500.

Våren 2021: 8 torsdager kl. 12.30-15 med oppstart 22. april. Påmelding innen 19. mars.

 

Tobakksslutt: Frisklivssentralen tilbyr individuell veiledning til deg som ønsker å slutte med røyk eller snus. Dersom du ønsker å delta i røykesluttgruppe har vi mulighet til å henvise til nabokommunene. 

 

Turgrupper og treningsgrupper drevet av frivillige

Frivillige organisasjoner og grupper driver en lang rekke åpne tilbud rundt i kommunen.

Se oversikt over tilbudene her: Ukeplan trening Noen av disse tilbudene er midlertidig stengt på grunn av smitteverntiltak - eller de har alternativ aktivitet. Ta kontakt for oppdatert informasjon.

 

Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon om tilbudene våre!

Alle påmeldinger gjøres til telefonnummer 40073320 (ring eller send sms) eller epost maria.aune@inderoy.kommune.no.

Følg oss gjerne på facebook for oppdatert informasjon om kurs og temakvelder: Frisklivssentralen Inderøy.

 

Følg oss gjerne på facebook for oppdatert informasjon om kurs og temakvelder: Frisklivssentralen Inderøy.

 

Skjema