error_outline
15. januar kl. 14:40

Koronavirus - informasjon og oppdatering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
bokdag 1 - 2016

Markering av verdens bokdag

Verdens bokdag 23. april er en FN-dag som ble vedtatt av generalforsamlingen til UNESCO i 1995, for å markere bokas rolle i samfunnet. Den har som formål å oppmuntre til lesing og til utgivelse av bøker, samt å sikre forfatternes opphavsrett. Verdens bokdag har blitt markert i Norge siden 1997, og her ved ungdomsskolen har det blitt en årlig tradisjon med å sette av en hel dag til å markere denne dagen.

Fredag 22. april markerte Inderøy ungdomsskole verdens bokdag med en annerledesdag for elevene. Det var satt av tid til et interessant og spennende forfatterbesøk med Sigbjørn Mostue. Han har så langt skrevet 14 bøker og han skriver for både barn, ungdom og voksne i ulike sjangre. Dette besøket falt i smak hos både elever og ansatte. Han fortalte om sitt forfatterskap, hvordan han jobber som forfatter og om hvordan han får inspirasjon og ideer til å skrive. Til slutt leste han to spennende utdrag fra de nyeste ungdomsbøkene bøkene "I morgen blir alt mørkt" Elevene hadde forberedt spørsmål til forfatteren som de fikk anledning til å stille etter foredraget. Forfatterbesøket ble bestilt av Den kulturelle skolesekken i samarbeid med biblioteket.

bokdag 2 - 2016.jpg

I tillegg ble det satt av tid til at elevene fikk lese i egenvalgt litteratur og det var også høytlesning i klassene. Elevene fikk informasjon om bakgrunnen for feiringen av verdens bokdag og det ble servert felles lunsj til alle elever og ansatte på skolen. Vi arrangerte quiz med ulike kategorier i klassene, blant annet med spørsmål om verdens bokdag.

Vi hadde felles samling med alle elever i flerbrukshallen i siste skoletime for å skape en hyggelig avslutning på dagen. Elevrådsleder Laura Slapgaard og elevrådsmedlem Andreas Frøseth var konferansierer og ledet økta. Vi fikk servert et par sanger av Laura og Andrea fra 10.trinn og det var premieutdeling på quizen. Her hadde skolen fått premier av Rødbrygga restaurant som ga et gavekort på pizza til det laget med høyest poengsum, uavhengig av trinn, Vinnerlaget fikk hele 27 av 30 poeng!  Kantina på kulturhuset spanderte gratis lunsj på de 3 beste lagene fra hvert trinn. I tillegg var det uttrekkspremier på en elev fra hver klasse som fikk bøker gitt av bokhandelen Nordli, reiseeffekter gitt av Nille og sjokoladeposer gitt av Coop Extra. I tillegg fikk alle som vant ei rose hver, noe som er brukt som et symbol for dagen.

bokdag 4 - 2016.jpg

 

Takk for innsatsen til alle involverte ved gjennomføringen av årets bokdag!

Skjema