error_outline
12. mai kl. 09:11

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Her kan du lese de oppdaterte smittevernveilederne for barnehage og skole.

Smittevernveilederne for barnehage og skole er nå oppdatert, og anbefalingene er gjort tydeligere på mange punkter. Veilederen for ungdomsskole og videregående skole deles i to veiledere. De nye veilederne er i større grad tilpasset skolehverdagen for ungdomsskole og videregående skole. 

Appen Smittestopp

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet, og er helt frivillig å bruke. Appen har 16-års aldersgrense.

Juleråd 2020

Juleråd - en oversikt

Regjeringen har laget nasjonale råd for hvordan vi best mulig kan gjennomføre jule- og nyttårsfeiringen og samtidig ivareta smittevernet.

Julerådene gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021.

Ny krisepakke for frivilligheten

En ny koronakrisepakke for frivillige lag og organisasjoner er klar. Formålet med ordningen er å kompensere frivillige organisasjoner som har betydelig inntektstap fra arrangementer eller annen spesifisert aktivitet, som følge av pålegg eller råd gitt av staten i forbindelse med COVID-19-utbruddet. Krisepakke 2 gjelder for perioden 12. mars til og med 31. august 2020. Søkerne må være registrert i Frivillighetsregisteret. Søknadsfristen er 15. september.

Regjeringens plan og justering av koronatiltak

Bilde av regjeringens tidsplan for justering av koronatiltakHer deler vi regjeringens plan for gradvis gjenåpning og justering av koronatiltakene, fra regjeringens egen nettside. 

Nasjonale oppdateringer

Følg disse nasjonale sidene for kontinuerlig oppdatert informasjon om coronaviruset, tiltak og bestemmelser
Follow these national pages
 

Meld fra ved mistanke om koronavirus

Helsevesenet skal ikke teste alle, men Folkehelseinstituttet vil ha en oversikt over hvor mange i Norge som har symptomer på smitte.

Koronavirus - informasjonsfilm fra helsedirektoratet

Helsedirektoratet har lagd en informasjonsfilm om koronaviruset - (informasjon gitt 3. mars 2020). Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. I filmen stiller Hermine (13) spørsmål til Helen (lege i Helsedirektoratet).