Om Inderøy kommune

Inderøy er en frodig og livskraftig kommune sentralt i Trøndelag, omgitt av nesten tjue mil strandlinje. Her finner du aktive bygder og tettsteder med stor variasjon av aktiviteter.

Inderøyfakta

Administrasjonssenter: Straumen

Fylke: Trøndelag

Innbyggertall: 6 794 (2022)

Landareal: 351 km²

Høyeste fjell: Storknuken (503 moh.)

Innbyggernavn: inderøyning

Språk (målform): Nøytral

Kommunenummer: 5053

Kilde: Store norske leksikon

Vurderer du å flytte til Inderøy?

I Inderøy kan du bo landlig, med fjordutsikt og nærhet til by. For de som ønsker å bygge hus, har vi ledige tomter. Har du barn, så se gjerne oversikten over våre barnehager og skoler i de forskjellige skolekretsene. Kanskje finner du drømmejobben i Inderøy? Eller kanskje skaper du drømmejobber? Inderøy Utvikling støtter vårt næringsliv og gründere.

Turist i Inderøy

Om det er spennende aktiviteter, naturopplevelser, shoppingmuligheter, kultur eller mat som er interessant, så har Inderøy mye å by på for små og store. 
Inderøy har mange fine overnattingsmuligheter.

Les mer om mulighetene i regionen hos reiselivssamarbeidet Visit innherred

Statistikk om Inderøy

Hos Statistisk sentralbyrå (SSB) kan du lese kommunefakta og statistikk fra Inderøy kommune. Her finner du nøkkeltall om befolkning, bolig, arbeid og utdanning, kultur, helse og kommunens økonomi. 
Gå til kommunefakta fra Inderøy hos SSB

Inderøyprofilen

Det er når lag, foreninger, næringsliv og arrangører tar i bruk Inderøyprofilen at den blir levende. Ta det i bruk og vis fram Inderøy! Hensikten med Inderøyprofilen er å skape (nye) muligheter for alle i Inderøy som ønsker profilering og hvor dette enkelt kan gjenskapes og gjennomføres over tid, uavhengig av tidsperiode i året.
Alt av verktøy for merkevaren Inderøyprofilen finner du her.