error_outline
17. september kl. 10:10

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Trafikksikring for skolebarna

TRAFIKKVAKTER: Fire av de fem pensjonistene som med glede stiller opp for ungene i bygda. F.v. Carl Ivar von Køppen, Øystein Brattaker, Knut Berge og Leif Nervik. Femtemann er Kjell Jørgensen.
Foreldre og besteforeldre i Mosvik har gått sammen om å bidra til en tryggere skolevei. Hver morgen og ettermiddag står én pensjonist klar til å lede skolebarna over fylkesveien.
I høst har FAU(Foreldrenes arbeidsutvalg) diskutert seg imellom hva som kan gjøres for å få til en tryggere kryssing av fylkesveien ved COOP-butikken. Vidar Stene, leder i FAU, kontaktet Frivilligsentralen med et forslag om at pensjonister kunne organisere en dugnadsinnsats morgen og ettermiddag.

Leder i Frivilligsentralen, Per Vennes, fikk raskt tak i fem pensjonister som var villige til å gå turnusvakter med å stoppe trafikken og slippe skolebarna over veien før og etter skolen.

Sist mandag morgen var fire av de fem samlet ved fotgjengerovergangen for å markere at tiltaket er i gang. Enkelte av de største elevene mente nok at det var unødvendig, men det er utvilsomt betryggende for de foresatte at noen kan geleide de minste barna over veien på toppen av Mortenbakken.
Tips en venn  Skriv ut