error_outline
22. januar kl. 14:52

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
pagelogo
 
Tina Pedersen

TV-aksjonen 2014, Kirkens Nødhjelp - Vann forandrer alt

All verdens forskjell

Vann er for oss i Trøndelag en selvfølge. Slik er det ikke i store deler av verden. Én av ni personer mangler tilgang til rent varig vann.

Agnes mangler tilgang til rent vann. Landsbyen til Agnes heter Munguri og ligger i Tanzania. I Munguri finnes det ingen vannbrønn. Agnes som er 12 år, må derfor stå opp hver dag kl. 05.30, for å hente vann i en brønn som ligger 11 kilometer hjemmefra. Hjemover går hun med en vannbøtte som rommer 15 liter vann. Hun bruker 3 timer, fram og tilbake. Agnes går den samme turen på ettermiddagen.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp, og sammen skal vi sikre varig tilgang til rent vann for over én million mennesker. Gjennom nettverket til Kirkens Nødhjelp skal folk i Somalia, Sudan, Sør-Sudan, Etiopia, Pakistan, Afghanistan og på Haiti, få tilgang til rent, varig vann.

Hvordan kan du bidra?

Det er mange måter du kan bidra til årets TV-aksjon. På blimed.no kan du melde deg som bøssebærer. For bedrifter og organisasjoner er det mulig å gi direktebidrag på giverstafett.no. Der er det også mulighet til å utfordre andre bedrifter og organisasjoner.

Det er også mulighet til å arrangere aktiviteter og arrangement, der midlene går til årets aksjon. Dette kan for eksempel være en kirkekonsert, en basar, eller salg av vafler. TV-aksjonen har et sterkt fotfeste i Trøndelag, og lokalt engasjement er flott! Bidragene meldes inn på giverstafett.no

Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Leder for aksjonen i Inderøy er ordfører Ida Stuberg, tlf. 74124202
e-post: ida.stuberg@inderoy.kommune.no
Eller sekretær  for aksjonen Sissel Lassen, tlf. 74124200
e-post: sissel.lassen@inderoy.kommune.no

 

Skjema