error_outline
26. januar kl. 16:46

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
de utvalgte

UNG RESTAURANT

I dag 1. februar deltok seks elever fra Inderøy ungdomsskole på Ung Restaurant. Arrangementet er etter en idé av Fagnettverket for restaurant- og matfag i Sør-Trøndelag, Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS og Trondheimkokkenes Mesterlaug. I år er første gangen det arrangeres Ung restaurant i Nord - Trøndelag og der har Inderøy ungdomsskole sammen med Egge ungdomsskole og Steinkjer ungdomsskole vært så heldige å få delta med 6 elever hver. Råvarene som blir benyttet er hentet fra lokale leverandører, basert på Trøndersk Matmanifest.

 

1. februar ble en lærerik dag, der 6 av elevene ved Inderøy ungdomsskole fikk delta på Ung restaurant. De 6 elevene som fikk delta var f.v. Markus Kvistad Gjersvik, Victoria S. A. Albriktsen, Ragnhild M.S. Heggstad, Laura Jee N. Overrrein, Emilie Lundemo og Johan Christian Ferstad.

de utvalgte.jpg

Elevene skulle forberede og servere en 3-retters middag. De hadde 6 timer til forberedelser. Middagen ble servert kl. 15.00 og det var omtrent 25 gjester til bords.

dekket bord.jpg

Her presenterer  Laura og Emilie forretten:

presentasjon av forrett.jpg

forrett.jpg

Victoria og Markus presenterer hovedretten:

presentasjon av hovedrett.jpg

hovedrett.jpg

Desserten ble presentert av Johan Christian og Ragnhild:

presentasjon av dessert.jpg

dessert.jpg

Elevene hadde oppmøte hos serveringstedet i dag kl. 09.00. For elevene ved Inderøy ungdomsskole innebar det skyss med skolens minibuss opp til Øyna hvor de skulle tilbringe dagen. Der ble de møtt av personalet på kjøkkenet som veiledet og inspirerte de gjennom dagen. Ved oppmøte fikk elevene et forkle og en kokkehatt som de skulle benytte som arbeidsklær. Disse artiklene var også en gave de som elevene får med seg hjem etter gjennomføringen.

Etter at gjestene var gode og mette etter å ha fått servert fantastisk GOD mat, kunne gjestene slappe av i sofaen med en kaffekopp, mens elevene ryddet og vasket opp.

opprydding.jpg

Kl. 18.30 var det felles bankett på Øyna der var det taler, ble utdelt gaver til alle elevene (lokale matvarer), og kåring av skolevinner. Skolevinnere premieres med gavekort på IKEA til en verdi på 3000,-, kokkekniv og kokkejakke med påbroderte navn. Skole vinner i år ble Steinkjer ungdomsskole.

Elevene fikk invitere med seg 2 foresatte hver til middagen kl. 15.00, og til banketten på Øyna kl. 18.30.

Målene med ung restaurant er å gi ungdommene en «smakebit» av restaurant- og hotellbransjen, øke rekrutteringen til restaurant- og matfagbransjene, skape et positivt omdømme til fagene og bransjen samt bidra til økt oppmerksomhet om Trøndelag som Norges matregion.

Ung restaurant er et felles løft fra mange ulike parter: Restauranteiere, kjøkkensjefer, matprodusenter, leverandører, elever, lærere, sponsorer og andre samarbeidspartnere.

Alle deltagere og gjester har oppsummert dagen som en kjempesuksess, og lar seg imponere over stort engasjement og faglig høyt nivå. Restaurantene/hotellene synes det er viktig å engasjere seg og bidra i rekrutteringen, og dette er definitivt et av de beste rekrutteringstiltakene i bransjen de har sett på lenge.

 

Skjema