CIMG0115

Vellykka skolebesøk

Gjestene kom tirsdag 1. mars og reiste heim 4. mars. Fra Scoil Neasáin i Irland kom 8 elever, 4 lærere og rektor, fra Kibblesworth Primary School i England kom 10 elever og 4 fra presonalet. De bodde på Sund folkehøgskole og på Strømnes, og var svært fornøgd med innkvarteringa. Onsdag og torsdag var de på skolen, hvor de hadde friluftsliv og dans.

CIMG 0137  Hovedmålet med besøket var at elevene skulle få varierte erfaringer og gode opplevelser med vinter og snø. De var mye ute, og gikk bl.a. ski. Noen av dem prøvde seg til og på hoppet! Utøyelevene, som hadde lånt ut skiutstyr, var imponert over den raske framgangen. De utenlandske elevene trivdes veldig godt ute i snøen, og en av de irske guttene sa den siste kvelden, at han mye heller ville gå på skole i Norge!

Vi hadde det også artig med dans, særlig alldansen "Glow" slo godt an hos gjestene. Elevene lærte også folkedans fra alle de tre landene, da tradisjonsdans er et av temaene dette første året i What's your move?.

Onsdag ettermiddag var 6. trinn vertskap for heimebesøk, og på kvelden møttes alle (elever i 1.-7. med foresatte og gjester) til sosial kveld på skolen i samarbeid med foreldrene. Elevene presenterte sine folkedanser for hverandre, og foreldrene serverte kveldsmat. Torsdag tok vi farvel rundt bålet på Sundsand.

Vi gleder oss til å treffe noen av dem igjen! Nå fortsetter kontakten pr. epost og på bloggen vår.

Mer informasjon

Skjema