1

VI DEKKER TIL FEST

Vi dekker til fest er et omdømme- og rekrutteringskonsept utviklet av Geir-Rune Larsen ved Restaurant- og matfag på Strinda vgs. Målet er å gi ungdom opplevelser og erfaringer med mat, matlaging og måltider. Her på Inderøy ungdomsskole gjennomfører vi opplegget mandag 22.10 og tirsdag 23.10 i samarbeid med Steinkjer videregående skole, slik vi har gjort de siste årene.

Elevene på 9.trinn deltar i et 6-timers praktisk opplegg hvor de er med på å lage og servere en treretters festmeny. Festmåltidet serveres på Mesanin i kantina (2.etg). 

 

Prosjektet "Vi dekker til fest" har sitt utspring fra Trondheim, og har som mål å bevisstgjøre ungdom hva restaurant- og matfag har å tilby og kan føre til av yrker. Det er stilet opp mot 9.klassinger fordi de har mat og helse på skolen. Tilbudet gis til alle elevene på 9. trinnet. 

 

Elevene får delta en hel dag hvor de er med på å produserer en treretters festmeny. De skal dekke et flott bord og selvsagt spise maten de har produsert i løpet av dagen. Det vil bli smoothies underveis og velkomstdrink før vi går til bords. De skal flambere og lage is på direkten med flytende Nitrogen.  Steinkjer videregående stiller med alle lærere fra sin avdeling her på skolen, i tillegg kommer det masse veiledere fra bedriftene vi har samarbeid med, Grand, Tingvold, Stiklestad Hotell, Nortura, Jegtvolden, Sykehuset Levanger m.fl. Vi har med oss meget dyktige fagfolk som vi ta seg elevene deres disse dagene.

 2.jpg

Det ble servert en jerlig treretters på mesanin.

 

4.jpg

3.jpg

Skjema