error_outline
09. april kl. 08:21

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 
Vinjearrangement på Sundnes i forbindelse med kulturminnedagen

Vinjestemning på Sundnes

Det var folksomt på Sundnes ved markeringen av kulturminneVinjearrangement på Sundnes i forbindelse med kulturminnedagendagen sist søndag. 
En stappfull Storsal og det tilhørende Asbjørnsen-rommet var samlet for å se og høre Yngve Kvistad, Ingunn Beate Øyen og Eirik Hegdal framføre sitt Vinjeprogram.
 

De profesjonelle Inderøyutøvernes flotte program og framføring gav oss et dykk ned i Vinjes interessante liv og personlighet, og blåste på den måten nytt liv i gamle minner her på Sundnes. Vinje som poetisk journalist og journalistisk poet stod sentralt. Arrangøren Inderøy museums- og historielag hadde med storsalen på Sundnes lagt til rette for en flott ramme rundt arrangementet.

Kulturminnedagen og Vinjeprogrammet på Sundnes sist søndag markerte slutten på Sundnes gårdInderøysommer - ferdaminne 2010. Sommeren igjennom har små og store arrangementer tatt oss tilbake til året 1860, da Aasmund Olavsson Vinje ruslet i hagene på Sundnes og Jekta Pauline for første gang ble å se på fjorden.

Vi håper sommerens markering har gitt mange gode ferdaminner! Og en anledning til å bli kjent med denne mannen, Aasmund Olavsson Vinje, som for all ettertid har gitt oss sine vakre skildringene av Inderøylandskapet fra Ferdaminne:

Her ser eg fagre fjord og bygder, som mange gamle kjemper bar, med mange slike store dygder, at tidt me trur det gudar var”. (Ferdaminni fraa sumaren 1860)

”Nei, dette er best nordafjells, ja kanskje i hele landet. Det er stort, det er rikt, og det er fjordar og landskap i det mest yndefulle samspel” . (Ferdaminni fraa sumaren 1860)

”Slike sommardagar og slike ljose, milde netter med blomsterduft har eg aldri hatt som på Sundnes...” (Ferdaminni fraa sumaren 1860)


Vis større kart

Skjema