error_outline
09. april kl. 08:21

Koronavirus - informasjon og vaksinering

Les mer clear
A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
 

Koronavirus - informasjon og vaksinering

VAKSINE skjer torsdager ved helsestasjonen på rådhuset - Bestil time til vaksineringklikk her
Ønsker du å flytte oppsatt time kan det gjøres på helseboka, klikk her
Ikke registrert deg i vaksinekøen enda? Registrer deg her.

 

REGISTRER POSITIVT SVAR PÅ HURTIGTESTRegistrer positivt testsvar her
Infoark og QR-kode for registrering av positiv hurtigtest

 

Hurtigtest/selvtest kan hentes ved servicetorget ved Inderøy rådhus hverdager mellom kl. 08.00-15.30. I helg kan det hentes ved Spiren mellom kl. 10.00-21.00. 

Bruksanvisning for hurtigtest. (Standard Q COVID-19 Ag Test (Nasal))

Bruksanvisning for hurtigtest. (NADAL)

 

Koronatest (PCR-test)

Gjelder fom 01.05.22: Koronatest (PCR-test) tas ved Steinkjer teststasjon fra 1. mai 2022 - bestilles digitalt her. (fungerer ikke i nettleser Internet Explorer). Vil du lese mer om koronatest, klikk her.
Har du problemer med å bestille digitalt kan du kontakte Steinkjer teststasjon direkte på telefon 477 90 683 for å bestille time. Teststasjonens telefontid: Mandag og torsdag kl. 10.00-12.00. Adresse: Hallemveien (gamle Egge videregående skole). Ta av fra Eggevegen, inn Hallemsvegen og første avkjøring til venstre mot et stort bygg som er merket.

Hvem bør bekrefte en positiv hurtigtest/selvtest med en PCR-test?

Hva skal du gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer?
Du kan fortsatt teste deg for covid-19, men det er nå ikke en generell anbefaling. Det vil fortsatt være selvtester tilgjengelig på Inderøy rådhus i åpningstiden om du ønsker å teste deg. Dersom du er så syk at du må oppsøke lege, vil legen vurdere hvilke videre undersøkelser som skal utføres.

Hva skal man gjøre ved positiv selvtest?
Dersom du har tatt en test som blir positiv, så gjelder fortsatt rådet om å holde seg hjemme så lenge du er syk. Er du så dårlig at du må undersøkes av lege, så tar du kontakt med fastlege eller legevakt. Det er ikke anbefalt bekreftende PCR-test lengre.

Hva skal man gjøre ved negativ test?
Dersom du har tatt en test som blir negativ er rådet å holde seg hjemme når du er syk.

Registrering av positiv selvtest
Det er ikke lengre en generell anbefaling om testing for covid-19. For dere som fortsatt tar selvtest er det ønskelig at dere registrerer dette

 

Koronasertifikat
Test til koronasertifikat skal som hovedregel ikke gjøres hos fastlege eller legevakt. Om du trenger en test i forbindelse med feriereise for å oppfylle krav i koronasertifikat, kan du bestille dette på teststasjonen. For at en test skal være gyldig i koronasertifikatet må den tas profesjonelt. Om teststasjonen ikke er åpen i det tidsrommet du trenger test i forb. med reisekrav, kan private tilbydere benyttes. 
Negativ koronatest, vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom inngår i koronasertifikatet. Koronasertifikatet innenlands er avviklet, men finnes fortsatt for bruk i EU/EØS. Den som reiser har selv plikt til å sette seg inn i reglene i det landet hun eller han reiser til. Reiseklar-appen til regjeringen gir god informasjon. 
Se helsenorge for mer info om koronasertifikat.

 

Ved behov kan du ta kontakt med smittesporingsteamet i Inderøy, på denne mailadressen:  smittesporing@inderoy.kommune.no Mail leses mellom kl. 10 og 20.00 alle ukedager, og besvares så raskt som mulig etter en prioritering av hastegrad.

Evt. kan kommuneoverlege Guri Falch også kontaktes på Guri.Karesdatter.Falch@inderoy.kommune.no

 

Folkehelseinstittutet har en egen informasjonstelefon som har åpnet kl. 08.00-15.30 hver dag - utenom lørdag og søndag. Ring 815 55 015 om du har spørsmål. Informasjonstelefonen kan svare på norsk, engelsk, arabisk, somali, polsk og urdu. 

Trenger du noen å snakke med? Barn, ungdommer og foreldre er velkommen til å ta kontakt med helsesykepleier på tlf. 746 00 846 (dagtid) eller kommunepsykolog for barn og unge på tlf. 906 44 407.
Information from Norwegian Institute of Public HealthEngelsk_flagg.jpg

Corona information in other languages. (regjeringen.no)

Vaksinetelefonen (40405275)

Betjent mandag - fredag.
 

Kartlegging av helseressurser.

Har du helsefaglig utdannelse eller erfaring, men jobber med andre oppgaver i dag? Eller har du ledig arbeidskapasitet av andre grunner? Da ønsker vi at du registrerer deg her.

Trenger du hjelp? Vil du hjelpe?

Les mer her om hvordan du melder ditt behov eller melder i fra om at du kan hjelpe.

 

Har du lastet ned smittestopp-appen?

 

Koronavaksinering

Fra og med mars 2022 foregår koronavaksinering på Inderøy helsestasjon på rådhuset, hver torsdag mellom kl. 14.00 og 15.00 (med unntak av helligdager). Timer bestilles gjennom Helseboka. (ingen drop in)

Ved spørsmål, ta kontakt med ekspedisjonen på helsestasjonen på nummer: 940 08 370. 

 

 

Koronasertifikat – Løsning for ikke-digitale brukere 

  • Koronasertifikat er tilgjengelig på www.helsenorge.no for alle innbyggere med fødselsnummer eller d-nummer. Man må ha Bank-ID, Bank-ID på mobil eller tilsvarende får å logge seg på www.helsenorge.no. Her vil du finne oppdaterte koronasertifikater, basert på vaksiner du har fått, gjennomgått koronasykdom og koronatester du har tatt hos helsepersonell. Du kan også skrive ut koronasertifikatene dine hvis du ønsker å ha de i papirversjon, men dette er ikke nødvendig. Vi anbefaler at alle som kan bruke www.helsenorge.no gjør det.
  • Personer som ikke selv kan logge inn på Helsenorge kan ta kontakt med Helfo per telefon eller brev, for å få utskrift av koronasertifikat basert på vaksine og/eller gjennomgått sykdom. Du vil få utskrift av koronasertifikatene tilsendt i posten, det er derfor viktig å bestille koronasertifikatene i god tid før du har behov for dem. Beskrivelse av fremgangsmåte for å bestille koronasertifikat fra Helfo finner du her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/om/#koronasertifikat-for-ikkedigitale-brukere
  • Fra tirsdag 1. februar tilbyr Inderøy kommune papirutskrift av koronasertifikat basert på test, vaksine eller gjennomgått sykdom, for deg som ikke har tilgang til nett. 

Utskrift fås ved personlig oppmøte i åpningstiden, på Servicetorget ved Inderøy rådhus mellom kl. 08:00 – 15:30 alle hverdager. Husk å ta med legitimasjon.

For at du skal kunne få utskrift av koronasertifikat basert på negativ test, forutsetter det at du først har tatt en PCR-test eller hurtigtest utført av helsepersonell ved en teststasjon.

Ved feilregistreringer eller mangelfulle vaksinasjonsopplysninger/ testresultat, må personer henvende seg til ansvarlig vaksinasjonssted eller teststasjon slik at feil rettes der.

Vaksinatør har meldeplikt til SYSVAK, og er ansvarlig for at opplysningene er korrekte.

 

Pressemelding oppdatert 9. april kl.08.15 

Rådet om å være hjemme i fire døgn etter positiv test er nå opphevet av regjeringen 5. april.

Du holder deg hjemme om du føler deg syk. Føler du deg veldig dårlig, så tar du kontakt med lege som undersøker og avgjør hvilke prøver som skal tas.

Registrering av positiv selvtest

Det er ikke lengre en generell anbefaling om testing for covid-19. For dere som fortsatt tar selvtest er det ønskelig at dere registrerer dette.

Vi ønsker at du registrerer deg elektronisk via vår hjemmeside.
 

Hva skal du gjøre ved nyoppståtte luftveissymptomer?

Du kan fortsatt teste deg for covid-19, men det er nå ikke en generell anbefaling. Det vil fortsatt være selvtester tilgjengelig på Inderøy rådhus i åpningstiden om du ønsker å teste deg.

Dersom du er syk og oppsøker lege, vil legen vurdere hvilke videre undersøkelser som skal utføres.

 

Hva skal man gjøre ved positiv selvtest?

Dersom du har tatt en test som blir positiv, så gjelder fortsatt rådet om å holde seg hjemme så lenge du er syk. Er du så dårlig at du må undersøkes av lege, så tar du kontakt med fastlege eller legevakt.

Det er ikke anbefalt bekreftende PCR-test lengre.

 

Hva skal man gjøre ved negativ test?

Dersom du har tatt en test som blir negativ er rådet å holde seg hjemme når du er syk.

 

Test til bruk i koronasertifikat

Test til koronasertifikat skal som hovedregel ikke gjøres hos fastlege eller legevakt. Om du trenger en test i forbindelse med feriereise for å oppfylle krav i koronasertifikat, så er dette ikke helsehjelp og du må påregne at du må betale testen og ta den hos en privat tilbyder. For at en test skal være gyldig i koronasertifikatet må den tas profesjonelt.

Negativ koronatest, vaksinasjon og immunitet etter gjennomgått covid-19-sykdom inngår i koronasertifikatet. Koronasertifikatet innenlands er avviklet, men finnes fortsatt for bruk i EU/EØS. Den som reiser har selv plikt til å sette seg inn i reglene i det landet hun eller han reiser til.

Mer informasjon:

 

 

Skjema